Atnaujintas 2004 rugsėjo 3 d.
Nr.66
(1269)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Visi olimpiečiai sutikti kaip čempionai

Petras KATINAS

Dukart olimpinis čempionas,
disko metikas Virgilijus Alekna
(kairėje) buvo apdovanotas
Prezidento taure

Pirmadienį iš Atėnų olimpinių žaidynių sugrįžę Lietuvos olimpiečiai sostinės Katedros aikštėje buvo sutikti kaip čempionai. Pamačius daugiatūkstantinę žmonių minią, plakatus su užrašais „Jūs mūsų širdyse čempionai“ ir „Jūs mūsų auksas“ bei išgirdus sveikinimus, šypsenos atsirado ne tik medalius laimėjusių sportininkų veiduose. Geriausiai Atėnuose pasirodžiusiems olimpiečiams buvo uždėti simboliniai ąžuolų lapų vainikai.


Atėnų olimpinėms žaidynėms pasibaigus

Lietuvai Atėnų olimpinėse
žaidynėse medalį pelnęs
olimpinis čempionas disko
metikas Virginijus Alekna

Sėkmingiausiai pasirodė Bahamų salų atstovai

Atėnų olimpinėse žaidynėse sėkmingiausiai pasirodė ne JAV ar Kinijos sportininkai, o Bahamų salų atstovai. Tai rodo duomenys, kuriuos paskelbė Austrijos statistikos institutas, suskaičiavęs medalių kiekį, tenkantį šimtui tūkstančių 15-34 metų amžiaus kiekvienos šalies gyventojų. Tokiam sportininkų amžiaus Bahamų salų gyventojų skaičiui tenka 1,83 olimpinio medalio. Bahamiečiai Atėnuose iškovojo vieną aukso ir vieną bronzos medalį.

Lietuva, kurios sportininkai pelnė vieną aukso ir du sidabro medalius, Austrijos statistikos instituto sudarytoje lentelėje užėmė 21-ąją vietą (0,31). Olimpinių žaidynių medalių lentelėje Lietuvos atletai liko 45-i.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija