Atnaujintas 2004 rugsėjo 15 d.
Nr.69
(1271)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Pasirodė kas esą

Bronius VERTELKA

„Nemanau, jog ūkio ministro atvykimas yra susijęs su artėjančiais rinkimais. Valdžiai parūpo verslo reikalai“, – atidarydamas parodą-mugę „EXPO Aukštaitija – 2004“, kalbėjo Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Eimutis Žvybas.

Iškilmėse pasisakęs ūkio ministras Petras Čėsna pastebėjo: net 65 proc. Lietuvoje gaminamos produkcijos eksportuojama į Europos Sąjungos šalis, Rusiją, Baltarusiją bei kitas valstybes. Svečias iš Vilniaus gausiai susirinkusiesiems į parodos-mugės atidarymą linkėjo užmegzti naudingų verslo ryšių, visokeriopai plėsti produkcijos migracijos geografiją.

Apskrities viršininkas Rimantas Sankauskas išsakė savo pastebėjimą: jeigu daugelį metų Panevėžyje jis neregėjo kinkuojančių bokštinių kranų strėlių, tai dabar, važiuodamas miesto gatvėmis, mato tris juos dirbančius. „Pamažu gamyba atsigauna“, – džiaugėsi apskrities vadovas.

Miesto meras Vitas Matuzas pranešė dvi naujienas: pirma tokia paroda-mugė surengta Lietuvai tapus Europos Sąjungos nare, o antroji – savivaldybė čia jau turi savo stendą, kur smalsuoliai galės susipažinti su miesto ateitimi. Meras išreiškė įsitikinimą, kad pramonės parkas įsikurs šalia Pajuosčio karinio aerodromo, o šalies valdžia pagaliau supras, jog naujasis europinius standartus atitinkantis geležinkelis turi eiti pro Panevėžį. Rajono meras Alfredas Pekeliūnas viliojo verslininkus kitais metais rengti parodą jau Staniūnuose. Ten savivaldybė nupirko didžiulį pastatą.

Grojant pasaulinę šlovę pelniusiam pučiamųjų orkestrui „Panevėžio garsas“ ir šokant grakščioms merginoms, skelbiama, kad paroda-mugė atidaryta. Buvo verta į ją užsukti, buvo kur akis čia paganyti. Lengvosios atletikos maniežo per 1400 kvadratinių metrų plote savo veiklą rodė 120 ne vien Panevėžio apskrities, bet ir Lietuvos bei užsienio verslo įmonių, švietimo ir mokslo institucijų. Panevėžio miesto ir rajono savivaldybės parėmė per 30 parodos dalyvių – smulkiojo ir vidutinio verslo įmonių. Miesto valdžia išpirko 100, o rajono – 60 kvadratinių metrų ploto ir leido joms čia savo gaminius eksponuoti be nuomos mokesčio. Tačiau ir kitų verslo žmonių neišgąsdino nei nuo 200 iki 300 litų kainuojantis dalyvio mokestis, nei 140-175 litų nuomos kaina už vieną kvadratinį metrą.

Parodoje-mugėje sutikau viename bankų Panevėžyje dirbantį Antaną Survilą. Prieš tai dešimt metų jis buvo Panevėžio smulkiųjų verslininkų asociacijos prezidentas. Bankininkas puikiai išmano verslo reikalus. „Šiandien iš dešimties įmonių devynios jų kopia į statų ir slidų verslo kalną. Trys tokios įmonės gamyboje jau naudoja naujausias technologijas. Norint sužinoti, kaip dirba kiti verslininkai, nereikia eiti toli – tai galima pamatyti šioje parodoje-mugėje“, – kvietė A. Survila.

Devintoji tarptautinė paroda-mugė „EXPO Aukštaitija – 2004“ lengvosios atletikos manieže ūžavo tris rudens pradžios dienas. Kartu tai buvo vienas iš renginių, skirtų Panevėžio 500-ajam gimtadieniui pažymėti.

Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija