Atnaujintas 2004 rugsėjo 15 d.
Nr.69
(1271)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Kardinolui Audriui Juozui Bačkiui, Lietuvos Respublikos Prezidentui Valdui Adamkui, Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkui Artūrui Paulauskui, Lietuvos Respublikos Ministrui Pirmininkui Algirdui Brazauskui, Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos tarybos Pirmininkui Romui Pakalniui, Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos Generaliniam direktoriui
Kęstučiui Petrauskiui

 

Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus miesto tarybos viešas kreipimasis

Dėl Viktoro Uspaskicho reklamavimo LRT laidose

2004 m. rugsėjo 1 d. Nacionalinio radijo ir televizijos eteris buvo užpildytas V.Uspaskich sveikinimo kalbomis mokslo metų pradžios proga.

Daugybė žmonių buvo nustebinti, kai didžiausias Seimo pravaikštininkas, buvęs Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas, neinicijavęs nė vieno įstatymo žmonių uždarbiui didinti ir socialinei gerovei kelti ar įmonių verslo efektyvumui skatinti, neteikęs pasiūlymų ir nereikalavęs, kad jo vadovaujamos konfederacijos ir kitų susivienijimų darbdaviai mokėtų iki 30 proc. slepiamus nuo valstybės mokesčius ir uždraustų atlygius mokėti vokeliuose, aktyviai žiniasklaidos puolamas neva skolingas biudžetui 270 mln. litų, suvirintojas V.Uspaskich iš Archangelsko, vos pramokęs lietuviško rašto, ragina lietuvaičius kibti į mokslus.

Kai kas džiūgavo, kad Darbo partijos vadas, Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos prezidentas, turtuolis V.Uspaskich, palikęs žmoną su dviem vaikais Baltarusijoje, aiškino tautai apie mokslų svarbą Lietuvoje, nes , matyt, lietuviai nemoka ne tik ūkininkauti, bet ir siekti mokslo viršūnių.

Prašome LRT generalinį direktorių K. Petrauskį:

1. Atsakyti į keletą klausimų:

1.1. Kokį žygdarbį ar misiją turėtų atlikti pilietis arba kitaip atsilyginti, kad Lietuvos radijo ir televizijos direkcija suteiktų galimybę arba pakviestų pasveikinti Lietuvą ir moksleivius su mokslų metų pradžia:

1.1.1. Gulagų tremtinys arkivyskupas Sigitas Tamkevičius?

1.1.2. Plačiai pasaulyje pripažintas Lietuvos mokslininkas akademikas Zigmas Zinkevičius?

1.1.3. Sausio 13-osios aukos Loretos mama Stasė Asanavičienė?

1.1.4. Medininkų tragediją išgyvenęs Tomas Šernas?

1.1.5. Žymiausias Lietuvos sportininkas Arvydas Sabonis?

1.1.6. Kiti įžymūs ir nusipelnę žmonės, nevadovaujantys partijoms?

1.2. Ar už pinigus galima įsigyti valstybinį eterį, griauti valstybingumo ir nepriklausomybės bei lietuvybės pamatus?

1.3. Kokiomis sąlygomis buvo suteiktas valstybinis eteris rugsėjo pirmąją darbiečių vadui V.Uspaskich?

1.4. Kokia socialistine doktrina vadovaujamasi Lietuvos nacionaliniame radijuje ir televizijoje, kad nebuvo skirta reikiamo dėmesio rugpjūčio 7 dieną vykusiems renginiams Ariogaloje „Laisvės ugnis – ateinančioms kartoms“ nušviesti?

2. Prašome iki rugsėjo 20 dienos šį kreipimąsi paviešinti tiek kartų ir tuo laiku, kiek eteriu naudojosi V.Uspaskich.

3. Prašome kiekvieną savaitę nuo rugsėjo 20 dienos skirti 30 min. eterio buvusiems partizanams, Vietinės rinktinės kariams, politiniams kaliniams, tremtiniams, nepriklausomybės gynėjams ir Sausio 13-osios dalyviams bei sąjūdininkams.

Petras ŠAKALINIS,
Tarybos pirmininkas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija