Atnaujintas 2004 rugsėjo 17 d.
Nr.70
(1273)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Atidavusi save kaip auką

Paminklas – kryžius
Adelei Dirsytei Šėtos
bažnyčios šventoriuje
Stanislovo STAŠAIČIO
nuotrauka

Visada maloniai nuteikia profesoriaus kun. Kęstučio A.Trimako publikacijos apie mokytoją, kankinę Adelę Dirsytę. Gaila, kad jo straipsnyje „Kad Sibiro kankinė tautai neštų palaimą“ („XXI amžius“, 2004 02 27) netiksliai pateikta A.Dirsytės gimimo data, pakeistas ir vienas maldos žodis.

Adelė gimė 1909 m. (ne 1919) balandžio 15 d. pamaldžioje ūkininko šeimoje Pramislavos vienkiemyje. Sovietiniai okupantai sodybą seniai sunaikino, išliko tik gyvenamojo namo pamatai. Adelė buvo šešta dukra (po trijų brolių ir dviejų seserų). Vaikystėje matė sunkiai dirbančius brolius ir seseris, tėvus. Šeimoje buvo mylima ir net palepinama. Lankė Aukštųjų Kaplių pradžios mokyklą, Šėtos progimnaziją.


Rugpjūčio renginiai

Šv.Mišias Lomių
bažnyčioje aukoja
vyskupas Jonas Boruta, SJ

Baigėsi vasara, į praeitį nusinešdama svarbius parapijos įvykius. Jų ypač daug rugpjūčio mėnesį buvo Lomiuose.

Rugpjūčio pirmąjį sekmadienį parapija šventė titulinius Kristaus Atsimainymo atlaidus. Tą dieną kaime taip pat buvo švenčiama kraštiečių šventė.


Nuostabi kelionė po Dzūkiją

Jonaviečiai „Girios aide“

Rugpjūčio 30 dieną Jonavos dekanas klebonas kun. Sigitas Bitkauskas suorganizavo įdomią kelionę „Caritas“ narėms ir bažnyčios darbuotojams. Ekskursantai, apžiūrėję senąją ir naująją bažnyčias, sustojo Balbieriškyje, nuo kalnelio žavėjosi nuostabiu reginiu: Nemuno slėniu, miškais. Apsilankė V.Krėvės-Mickevičiaus gimtuosiuose Subartonyse, Merkinėje. Labiausiai sužavėti buvo Liškiavos klebono kun. V.Zubavičiaus veikla: nuostabiai restauruota švytinti bažnyčia, atgautame parapijos name įrengtas Ekskursijų turizmo ir poilsio centras, kuriame nuolat pilna turistų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija