Atnaujintas 2004 rugsėjo 24 d.
Nr.72
(1275)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Apie tinkamą pasirinkimą

Prof. Vytautas Landsbergis
(dešinėje) su grupele
bendraminčių Šiluvos atlaiduose

Lietuvos Vyskupų Konferencijai paskelbus pareiškimą tikintiesiems artėjant rinkimams į Lietuvos Seimą, Šiluvos atlaidų metu paklausėme, kaip jį vertina Europarlamento narys prof. Vytautas LANDSBERGIS. Profesorius sakė:

Labai rimtas pareiškimas. Žinoma, jį dar turi paaiškinti kai kuriems žmonėms dvasininkai, mokytojai arba kiti autoritetingi žmonės. Mat pareiškime ne viskas vardais įvardyta, nors turinys aiškus. Tai perspėjimas apie tuščius pažadus, žmonių apgaudinėjimą ir kad žmonės nesileistų apgaudinėjami, apgavikų neklausytų. Ypač nusižengia tie rinkėjai, kurie balsuoja tik gavę alaus butelį ar penkis litus...

Pasak politologo Vytauto Radžvilo, R.Pakso, V.Uspaskich ir K.Prunskienės koalicija nori uzurpuoti Seimą ir pakeisti Lietuvos Konstituciją, taip pat ir valstybės vystymosi kryptį. Kokia jūsų nuomonė šiuo klausimu?

Tokia grėsmė yra. Šita, kaip aš ją vadinu, „troika“, kai didžiulis valstybinis darbas jau padarytas, ateina ne tik apsišaukėliai nusigriebti „grietinėlės“ (pasiimti iš ES didelių pinigų) arba nusiimti kitų subrandintą derlių, bet gali ir sugadinti tai, kas padaryta pozityvaus kuriant demokratišką europietišką valstybę, ją pakreipti gal net Baltarusijos kryptimi. Yra ir toks tikslas - paimti tuos ES pinigus, juos išdalyti žmonėms, kad Lietuvos valstybė liktų be finansuojamų projektų. Tos lėšos gali būti panaudotos ir žmonėms papirkinėti, kad jie pamestų kelią dėl klaidingo takelio. Būtų gerai, kad žmonės suprastų, ką pasakė Lietuvos vyskupai. Aš dažnai savaitgaliais grįžtu į Lietuvą. Atidžiai seku politinę situaciją šalyje, aptariu politinius sprendimus Tėvynės sąjungoje, todėl nesu atitrūkęs nuo visų aktualijų Lietuvoje. Tikiuosi, kad Lietuvos žmonės padarys tinkamą pasirinkimą, nulemsiantį mūsų valstybės ateitį.

Kalbėjosi Kazimieras DOBKEVIČIUS

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija