Atnaujintas 2004 rugsėjo 24 d.
Nr.72
(1275)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Tradicija tęsiama

BIRŽAI. Kasmet, rugpjūčio paskutinį sekmadienį, vyksta graži giesmių šventė. Ji šiais metais jau buvo 32-oji. Šventei visada nuoširdžiai rengiamės: vyksta papildomos repeticijos, mokomės naujų giesmių.

Pirmųjų giesmių švenčių organizatorius buvo jau Amžinybėn iškeliavęs dekanas kun. Bronius Strazdas, kuris pasiūlė ne vien dainomis garsinti Biržus, bet ir giesmėmis. Tradicija tęsiasi.

Rengiant šią šventę, daug darbo įdeda mūsų nenuilstanti vargonininkė Viktorija Morkūnienė. Ji stengiasi, kad ne tik vargonai gerai skambėtų, bet kad ir choristų balsai darniai kiltų į dangų ir iš širdies būtų garbinamas dangiškasis mūsų Tėvas. Jai nuoširdžiai dėkojame.

Šiemet šventę pradėjome šeštadienį vakarinėmis šv.Mišiomis. Sekmadienį, per rytines šv.Mišias, tikintieji girdėjo jaunimo balsus. Per Votyvą Šv.Jono Krikštytojo bažnyčios Sumos choras atliko naujai išmoktas P.Beinorio „Gloria“ ir „Sanctus“. Sumos šv.Mišiose bažnyčios skliautus drebino jungtinis Biržų ir Panevėžio Šv.Petro ir Povilo bažnyčių choras. Šventę baigėme prie vaišių stalo pietumis, kur dalijomės įspūdžiais, miklinome balsus dainuodami gražiausias lietuvių liaudies dainas, kurių visi išsiilgstame, nes televizijos laidose jų seniai nebegirdime. Gal ten dainininkai jų ir nebemoka?

Mes, choristai, nuoširdžiai dėkojame savo klebonui kan. Daliui Tubiui, kuris visada pritaria mūsų sumanymams. Nepagaili šiltų žodžių, kurie pakelia visiems nuotaiką. Nuoširdžiais žodžiais mus palepina ir vikaras Gintautas, kuris Biržų parapijoje pastoracinį darbą pradėjo šiais metais.

Tegul visada jų sielose šviečia ištikimybės ugnelė Kristui. Tegul veda juos Viešpats tikruoju ir tiesiausiu keliu. Klebono kanauninko Daliaus geros širdies niekada neužmiršime, nes tokios širdys prašviesina pasaulį. Maldavimų metu jiems skyrėme šiuos žodžius: „Dėkojame Tau, Gerasis Dieve, už mūsų parapijos kunigus. Suteik jiems sveikatos ir laimink šventą jų darbą!“

Leontina MORKVĖNIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija