Atnaujintas 2004 spalio 1 d.
Nr.73
(1276)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Už orią ir savarankišką tautos ateitį esame atsakingi ir mes, krikščionys

Kun. Robertas Grigas

Simboliška, kad Šiluvos atlaidų diena, paskirta maldai už politikus, valdininkus ir žurnalistus, šiemet sutampa su liturgine Šv. Kryžiaus Išaukštinimo švente. Žmonijos ir ypač Lietuvos patirtis neleidžia abejoti, kad valdžios ir viešumos veikėjai gali tapti visuomenei skaudžiu kryžiumi. Tačiau nors šiais nusivylimo apskritai bet kokia valdžia ir politika laikais jums ir sunku būtų patikėti, jie gali būti ir visuomenės palaima. Katalikybės garbei reikia pasakyti, kad Antrojo pasaulinio karo nusiaubtą Europą iš suirutės išvedė ir šiuolaikinės jos demokratijos bei gerovės pagrindus padėjo kaip tik sąžiningi, bendrojo gėrio rūpesčiui atsidėję katalikai politikai: vokiečių – Konradas Adenaueris, prancūzų – Robertas Šumanas, italų –Alcide de Gasperi.


Politinių verteivų kliūtis – Bažnyčia

Algimantas ZOLUBAS

Paskelbus Lietuvos vyskupų laišką dėl rinkėjų elgesio rinkimų į Seimą akivaizdoje, pasirodė tiek kai kurių politikų, tiek dalies visuomenės neigiamų atsiliepimų. Priekaištaujama, kad Bažnyčia kišasi į politiką, laiškas vertinamas kaip politinio proceso kliuvinys. Tokie atsiliepimai tikrai nepamatuoti, o jų atsiradimo priežastys yra kelios.


Tėvo Stanislovo žodžiai Darbo partijos reklamai buvo panaudoti be jo sutikimo

Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius nemato pagrindo bausti Paberžės kleboną tėvą Stanislovą už tai, kad jis spaudoje neva reklamavo Kauno-Kėdainių rinkimų apygardoje į Seimą kandidatuojantį Darbo partijos pirmininko pavaduotoją Kėdainių merą Viktorą Muntianą.


Kai mylima dėl kraičio
arba dėl palikimo

Burkuoja balandžiai po langu
Ir svyra jurginų žiedai…
Iš tolo, iš tolo atžvengia
Širmieji žirgai pas tave.

Rugsėjo 26-ąją, sekmadienį, Kauno arkivyskupijos bažnyčiose skaitėme tikrai nuostabų Lietuvos vyskupų laišką, skirtą artėjantiems Seimo rinkimams. Jame – didis mūsų nerimas, tėviškas rūpestis Lietuvos sėkme. Ačiū Ganytojams, ačiū visiems, neabejingiems Lietuvos likimui, ypač už maldas, sujungtas su Jėzaus Auka. Galgi duos dangus, išgirsime Dievo balsą ir visi mūsų žingsniai ir į bažnyčią, ir iš jos nebus niekieno užsakyti… Todėl ir palaimingi, ir niekada nepražūtingi.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija