Atnaujintas 2004 spalio 1 d.
Nr.73
(1276)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Jaukioje bažnyčioje –
įspūdingi atlaidai

Kun. Darius Trijonis
dalija Šv.Komuniją

ŠILUTĖ. Mieste gyvena įvairių tikėjimų žmonių, todėl ir visokių šventovių čia esama. Tik vienintelė raudonų plytų mūrinė katalikų Šv.Kryžiaus bažnytėlė stovi netoli Šilutės autobusų stoties. Maždaug prieš metus čia pradėjo klebonauti vicedekanas kan. Juozas Vaičius, kuris puikiai sutvarkė šios bažnyčios šventoriaus aplinką, o ir pačioje bažnyčioje jauku, miela ir gražu. Todėl parapijos tikintieji patenkinti kan. J.Vaičiumi, jo talkininku, taip pat prieš metus pradėjusiu kunigauti Virginijumi Palioniu, kuris yra puikus šios parapijos jaunųjų ateitininkų dvasios tėvas. Be to, dar kiekvieną sekmadienį aptarnauja ir Rusnės parapijos tikinčiuosius. Rusniškiai labai džiaugiasi nuoširdžiu ir energingu kunigu Virginijumi, kuris itin patraukė prie tikėjimo, sekmadieninių šv.Mišių Rusnės vaikus ir jaunimą.


Evangelisto Mato atlaidai

Šlienava. Rugsėjo 26-ąją Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčioje buvo švenčiami Šv. Mato, senolių dar vadinami Mataušo, atlaidai. Jie Šlienavoje jau švenčiami beveik 300 metų, nuo 1709-ųjų, kai trys broliai ūkininkai pastatė šioje vietoje koplyčią kaip auką Dievui, kad tik šią vietovę aplenktų maras. Nuo tada į Šlienavą atvykdavo kaimyninių parapijų kunigai aukoti Evangelisto Mato atlaidų šv. Mišias. Okupacijos metais ši tradicija jau buvo beveik išnykusi iš vietinių žmonių atminties, tačiau kai 1997 metais į Šlienavos parapijos bažnyčią buvo atkeltas garbės kanauninkas Vytautas Vaičiūnas, parapijoje prasidėjo atgimimas.


Bažnyčiai dovanoti varpai skelbė tikinčiųjų vilčių išsipildymą

Susirinkusiems uteniškiams
kalbėjo kanauninkas
Gerhard Langė

Utena. Rugsėjo 19 dieną, sekmadienį, iškilmingai buvo pašventinti naujosios Dievo Apvaizdos bažnyčios varpai, kuriuos šios parapijos tikintiesiems padovanojo kanauninkas Gerhard Langė iš Vokietijos.

Džiaugsmingai sutiko garbingus svečius

Šiomis dienomis sparčiai vyksta naujosios Utenos Dievo Apvaizdos bažnyčios statyba, kuri laikinai buvo nutraukta dėl Panevėžio apygardos administraciniam teismui žemės savininkų pateikto skundo dėl nuosavybės teisių į žemės sklypą, kuriame vykdoma statyba. Panevėžyje byla buvo laimėta, tačiau Vilniaus vyriausiasis administracinis teismas nutartį panaikino, o savininkų skundą atmetė. Vilniaus vyriausiojo administracinio teismo sprendimas yra galutinis ir neapskundžiamas.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija