Atnaujintas 2004 spalio 8 d.
Nr.75
(1278)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Balsuodami prisiminkime
vyskupų žodžius

Lietuvos Sąjūdžio tarybos pareiškimas dėl Lietuvos Katalikų Bažnyčios vyskupų laiško

Lietuvos Katalikų Bažnyčios vyskupų laiškas, paskelbtas Seimo rinkimams artėjant, yra dvasingas, giliu susirūpinimu alsuojantis kreipimasis į tikinčiuosius ir visus geros valios Lietuvos piliečius apie kiekvieno moralinę atsakomybę apsisprendžiant dabartinėje painioje politinėje situacijoje.

Atstovų rinkimai į Lietuvos Respublikos Seimą yra labai atsakingas, svarbus ir sudėtingas reikalas. Labai aktualu, kad būtų išrinkti sąžiningi ir ne savo, bet tautos reikalams atsidavę lietuviai, kurie darniu darbu, o ne užsiėmę tarpusavio rietenomis spręstų neatidėliotinas svarbiausias Lietuvos problemas, savo autoritetu deramai atstovautų mūsų šaliai. Nuo to labai priklausys mūsų visų gerovė.

Esama padėtis, kai vieni piliečiai, nežinia kokiais būdais sukaupę, žarsto milijonus, o kiti skursta – kelia teisėtą daugumos žmonių nepasitenkinimą. Didelę žalą daro tie, kurie negerbia Lietuvos Nepriklausomybės, tautos istorijos, papročių, kultūros, niekina šeimą, supriešina žmones ir kelia vaidus. Savo pasirinkimu rinkimuose privalome užtikrinti, kad naujasis Lietuvos Respublikos Seimas dirbtų atsakingai ir darniai, jo atstovai nebūtų paperkami ar susiję su nusikalstamomis grupuotėmis, Rusijos politinėmis-finansinėmis struktūromis.

Balsuodami prisiminkime Bažnyčios ganytojų išmintingus žodžius!

Lietuvos Sąjūdžio taryba

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija