Atnaujintas 2004 spalio 8 d.
Nr.75
(1278)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Eikime su malda

Artėjantys rinkimai į Lietuvos Seimą labai reikšmingi. Ką pasirinks mūsų liaudis? Nejaugi vėl tuos pačius komunistus, kurie, paėmę į savo rankas šalies kapitalą, visaip mulkina liaudį? Nejaugi dar yra tokių, kurie žavisi A.Brazausko ir A.Paulausko, V.Uspaskich, K.Prunskienės, K.Bobelio, R.Pakso ir jų draugų melagingais pažadais? Nejaugi nebuvo laiko ir galimybių įsitikinti, kad komunistai gerovę kuria tik sau?

Ar nematome, kad kaimo vietovėse uždaromos pradinės mokyklos, bibliotekos? Patys mažiausi mokinukai turės keltis šeštą valandą ryto, kad spėtų septintą valandą į autobusą, kuris nuveš į artimiausią mokyklą. Kaip bus žiemą, kai paspaus dideli šalčiai?

Nebėra galimybės, jei neturi daug pinigų, gauti būtiną medicininę pagalbą. Mano kaimynei pasiūlė taloną pas gydytoją tik po dviejų mėnesių, kai ji kreipėsi į polikliniką dėl nepakenčiamo skausmo nugaroje. Kaip tai atrodo, gerbiamieji? Ar tai ir yra tas valdžios pažadas, kurį žadėjo „Naujoji sąjunga“ – A.Brazausko ir A.Paulausko partijų junginys?

Ar nematome, kad didžioji žiniasklaida, liaupsindama tokius politikus, irgi atlieka juodą mulkinimo darbą? Pavyzdžiui, Benas Rupeika graudena ir graudena radijo klausytojus anksti rytą ir per pietus. Jo melaginga užuojauta kaimo žmogui tiesiog liejasi per kraštus. Bet tai tik kelias į klausytojo širdį, kad tik įsiteiktų, kad tik įgytų palankumo. Visa yra daroma tam, kad paskui įpirštų kokią nors komunistams parankią mintį. Puikiai galima suvokti, kad jis tarnauja dabartinei valdžiai, bet ne tam skurstančiam kaimo žmogui.

Ar ne geriau būtų vietoj trankymosi po Lietuvą, vietoj besaikio degalų švaistymo nukakti artimiausiu keliu pas Premjerą ir visų vargstančiųjų vardu pareikalauti, kad vieną kartą valdžia liautųsi tyčiotis iš darbo žmonių. Kodėl Latvijoje iš Lietuvos atvežami pieno produktai yra daug pigesni negu Lietuvos parduotuvėse?

Keista, kad Lietuvoje dabar tiek daug prekybos centrų, turgaviečių, kirpyklų, barų, ypač alaus, kavinių ir lošimo namų, kurių taip troško krikščioniu pasivadinęs K.Bobelis. Taigi atrodo, kad verslas klesti, mokesčių surenkama vis daugiau, o biudžete pinigų nėra nei pensijoms didinti, nei atlyginimams kelti. Medicinos sesuo, turėdama atlikti ne tik savo, bet ir sanitarės bei slaugės darbą, gauna apie 500 Lt.

Paklauskit V.Uspaskich darbininkų, kiek jiems mokama už darbą, ir paskelbkite laikraštyje. Arba susiraskite tuos, kurių atsakymai į V.Uspaskich pateiktus klausimus nepatiko, ir jie buvo atleisti iš darbo ceche. Tai ten ir reikėtų nuvažiuoti žmonių užtarėjui B.Rupeikai ir televizijos darbuotojams, kad paprasti darbininkai būtų apsaugoti nuo pono oligarcho savivalės.

V.Uspaskich vis geradarį vaidina. Kodėl jis, būdamas nepatenkintas lietuviais, negrįžta į savo tėvynę, kur taip skursta ir miršta iš bado žmonės, negelbsti tautiečių, o švaisto pinigus, kad vadovautų Lietuvai, kur tiek daug nepatrauklių jam lietuvių? Tuo jis skiriasi nuo tų „nevykėlių“, jo žodžiais tariant, lietuvių, kurie kadaise keliais būtų grįžę į Lietuvą, nes buvo tikri žmonės ir patriotai.

Kodėl vis labiau siautėja vagys, smurtautojai? Ar tai nesusiję su prokuratūros darbuotojų turtėjimu palaiminus valdžiai? Kodėl nebaudžiami teisėjai ir prokurorai, kurie išteisina nusikaltėlius?

Kodėl leidžiama reklamuoti prostituciją, neištikimybę? Ar ne todėl, kad per aistras pinigams, ypač seksą lengviau valdyti pasaulį?

Ar ne metas suvokti, kad Tėvynės sąjunga, vienijanti ištikimus jai konservatorius, Krikščionių demokratų frakciją ir politinius tremtinius, yra vienintelė nuosekli partija, siekianti tautos dvasinio atgimimo bei Lietuvos klestėjimo? Už ją ir reikia balsuoti.

Taigi, mielieji, analizuokime ir pasikliaukime sveika nuovoka. Su Dievu, su malda eikime į rinkimus.

Jonas MITKA

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija