Atnaujintas 2004 spalio 8 d.
Nr.75
(1278)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Kunigo tėviškė pasidabino kryžiumi

Kazimieras Dobkevičius

kun. Petras Purlys

Aukštaitijos žemė pasižymi išskirtiniu grožiu – tūkstančiais ežerų ežerėlių, piliakalnių gausa, kalvomis ir kalneliais, upokšnių vandenų krištoliniu tyrumu, šaltinių gaiva, laibaliemenėmis pušimis. O kokia panorama atsiveria nuo tų kalnų kalnelių, ypač saulėtą dieną… Ne veltui mūsų tautos dainius Maironis taip gražiai apdainavo Lietuvos gamtos grožį. Tuo dar kartą buvo galima įsitikinti praėjusį sekmadienį vykstant į Želvos apylinkėse esantį Aginčių kaimą, kuriame įvyko naujojo kryžiaus pašventinimas ir šv. Mišios po atviru dangumi.


Parapijų katechezės seminare
žvelgta į pašaukimus

Berčiūnuose (Panevėžio r.) Panevėžio vyskupijos Katechetikos centro darbuotojos rugpjūčio pabaigoje suorganizavo parapijų katechezės „Tedžiūgauja širdys, kurios Viešpaties ilgisi” seminarą „Pašaukimų ugdymas katechezėje” vyskupijos tikybos mokytojams ir katechetams. Centro darbuotojos dalijosi Prancūzijoje įgytomis žiniomis: pagerintais katechezės įgūdžiais, pedagogine praktika iš Sainte Baume vykusio seminaro „Leiskite vaikams ateiti pas mane”.


Gyvojo rožinio draugijos sukaktis

Rugsėjo 26 dieną, sekmadienį, Aukštaitijos sostinėje buvo paminėta Panevėžio vyskupijos Švenčiausiosios Mergelės Marijos gyvojo rožinio draugijos atkūrimo 25 metų sukaktis. Į šventę susirinko gausus būrys tikinčiųjų iš įvairių vyskupijos parapijų. Procesijos dalyviams nuoširdžią kalbą pasakė generalvikaras kun. Robertas Pukenis. Eisena prasidėjo nuo Švč. Trejybės bažnyčios. Eidami Kristaus Karaliaus Katedros link, tikintieji rankose nešė degančias žvakes ir giedojo giesmes.


Tegul Rožinio malda priartina šviesesnes dienas mūsų Tėvynei

Mieli broliai, seserys Kristuje – mieli kunigai, brangūs tikintieji,

Pradėjome 2004 metų spalio mėnesį - Rožinio maldos mėnesį. Šiemet šis mėnuo ypatingas tuo, kad jo metu Meksikoje vyks Tarptautinis eucharistinis kongresas, kuriuo prasidės Popiežiaus Jono Pauliaus II paskelbti Eucharistiniai metai, o mūsų tėvynėje dar tebesitęsiančiais Lietuvos globėjo šventojo Kazimiero metais vyks reikšmingi Lietuvos ateičiai Seimo rinkimai. Todėl kviečiu spalio mėnesį parodyti kuo didesnę meilę ir pagarbą Eucharistijai, Švč. Mergelei Marijai ir šv. Kazimierui. Kviečiu visų parapijų žmones kasdien burtis bažnyčiose, namuose, kaimų bendruomenėse Rožinio maldai už Tėvynę Lietuvą, jos krikščionišką ateitį.


Konferencija šeimai
ir ekumenizmui

Neseniai Panevėžio specialiojoje internatinėje mokykloje įvyko Trečiojo amžiaus universiteto rektoriaus docento Algimanto Bučiūno organizuota konferencija miestelėnams „Šeima ir ekumenizmas“. Susirinkusiuosius liaudies dainomis ir melodijomis pasveikino kanklininkės iš lopšelio-darželio „Sigutė“. Konferenciją atidaręs jos sumanytojas A.Bučiūnas teigė, kad šiandien būtina kalbėti apie šeimas, kai aplinkui tiek daug sumaišties, taip greitai viskas kinta, kai savo svorį žmonių sampratoje praranda tradicinės vertybės bei siekiai. Lietuvai tapus ES nare, nemažai mūsų tautiečių išvyksta į užsienį arba čia, Lietuvoje, tuokiasi su svetimtaučiais. Susiduriame su tais žmonėmis, kurie kitaip mąsto, yra užaugę kitokioje kultūroje, išpažįsta kitą religiją. Todėl svarbu kalbėti apie ekumenizmą, kuris padėtų suprasti asmeninius pasirinkimus, skatintų dialogą, leistų vieniems kitus praturtinti ieškojimais. Juk šeimoje neišvengiamai reikės ugdyti bei auklėti vaikus, skiepyti juose gėrio daigus.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija