Atnaujintas 2004 spalio 22 d.
Nr.79
(1282)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Nebalsuokime nė už vieną darbietį

Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus miesto tarybos
kreipimasis į rinkėjus

Gerbiami Lietuvos žmonės!

Daugelis mename visur propaguotas Rusijos darbo partijos įkūrėjo Lenino ir jos nuolankaus tarno Stalino fizionomijas. Jau kuris laikas ir jų vaikaitis, įkūręs Lietuvoje analogišką Darbo partiją, iš tribūnų, laikraščių ir televizijos ekranų siūlo Lietuvai „gerovę“. Pirmieji išnaikino trečdalį tautos, o jų jaunylis – žada aukso kalnus.

V.Uspaskich partiją sukūrė milijonieriai, stambūs verslininkai, žemvaldžiai, produkcijos perdirbėjai bei darbdaviai, kurie, nesumokėdami į valstybės biudžetą iki 30 procentų prievolių, daugelį metų skurdina Lietuvą.

Jau daugiau kaip metai darbiečiai visomis priemonėmis vilioja pažadais, kad atėję į valdžią didins pensijas, atlyginimus, kels socialinę gerovę ir gerins sveikatos apsaugą, uždraus partijoms dalyvauti rinkimuose, kovos su korupcija, kurs naujas darbo vietas. Taigi visus lietuvius staiga praturtins ir pavers tokiais, kokiais jie patys yra - galbūt žmonės važinės šarvuotais automobiliais, investuos lėšas į panašų kaip „Jangilos“ verslą, mokės minimalų atlyginimą ir papildomai vokeliuose maksimalią algą, prilygstančią partijos vado pajamoms, gal leis žmonėms savo žemėse prisirinkti net rūgštynių, kaip elgiasi pirmoji vado ranka A.Bosas, arba jums patars, kaip praturtėti, kai, nupirkęs obuolį už du centus ir pardavęs, jį už keturis centus, tapsi milijonieriumi.

Gerbiami žmonės, seniai žinoma, kad pinigai į biudžetą didžiausia dalimi ateina per mokesčius, o juos iki 30 procentų nesumoka tokie verslininkai kaip Darbo partijos įkūrėjai, tikrieji nariai ir jų rėmėjai.

Mes nepastebėjome, kad Darbo partija būtų agitavusi saviškius sąžiningai mokėti mokesčius, kad didintų darbuotojams darbo užmokestį, tačiau jie jau rengiasi didinti ir dalyti... gal Europos pinigėlius saviškiams?

Darbo partija į valdžią veržiasi nesilaikydama elementariausių padorumo taisyklių, naudodamasi pagalba iš Rytų.

Rinkime į Seimą Tėvynės sąjungos kandidatus. Ten, kur nėra Tėvynės sąjungos kandidatų, rinkime Liberalų ir centro sąjungos kandidatus. Molėtų - Švenčionių rinkiminėje apygardoje rinkime į Seimą Valentiną Stundį. Paremkime Lietuvos socialdemokratų partijos, Naujosios sąjungos ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos kandidatus kovoje su Darbo partijos atstovais. Mes tikime, kad šių partijų šalininkai parems Tėvynės sąjungos kandidatus, kovojančius prieš Darbo partijos atstovus.

Gerbiamieji žmonės, nebalsuokime nė už vieną Darbo partijos kandidatą.

Leonas KEROSIERIUS,
Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus miesto tarybos posėdžio pirmininkas,

Algimantas BUDRIŪNAS,
sekretorius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija