Atnaujintas 2004 spalio 29 d.
Nr.81
(1284)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Arkikatedroje pradėta nuolatinė Švč. Sakramento adoracija

Kaunas. Spalio 17-ąją Katalikų Bažnyčioje pradėti švęsti Eucharistijos metai. Apie tai popiežius Jonas Paulius II paskelbė dar šį birželį, per Devintines – Kristaus Kūno ir Kraujo liturginę iškilmę. Atsiliepiant į šią Šventojo Tėvo iniciatyvą, Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius tikinčiuosius kvietė aktyviai įsitraukti į Jėzaus garbinimo maldą Eucharistijoje. Todėl Kauno Arkikatedroje Bazilikoje praėjusį sekmadienį, spalio 17 dieną, po 13 val. šv. Mišių, Švenčiausiojo Sakramento koplyčioje prasidėjo adoracija, truksianti visus metus iki 2005-ųjų spalio. Švenčiausiasis Sakramentas čia bus adoruojamas kasdien nuo rytinių šv. Mišių pabaigos iki vakarinių pamaldų, t. y. nuo 9.30 iki 18 val. Maldos budėjimą prie Švenčiausiojo Sakramento adoracijos metu užtikrinti jau įsipareigojo įvairių Kauno arkivyskupijoje veikiančių kongregacijų vienuoliai, katalikiškųjų organizacijų ir bendruomenių atstovai. Taip pat ir visi tikintieji kviečiami įsitraukti į šią nuolatinę Dievo garbinimo maldą, o galintieji įsipareigoti reguliariai tam skirti laiko kviečiami užsirašyti Arkikatedros zakristijoje (tel. 37/324093).

Švč. Sakramento adoracija – tai sena Bažnyčios tradicija, išreiškianti ypatingą pagarbą ir meilę Eucharistiniam Jėzui. Tai meilės budėjimas, į kurį įsitraukia visi tikintieji, kiekvienas pagal savo galimybes. Tai tarsi nenutrūkstanti maldos srovė, atgaivinanti visą tikinčiųjų bendruomenę ir teikianti Dievui šlovę. Drauge tai ir vienybės ženklas tarp visų, pamainomis ateinančių melstis, ir be galo ilga tikėjimo bei meilės grandinė. Adoracija yra ir galinga užtarimo malda, kuomet giesme, tylia ar balsia malda atsiduodame Jėzui ir Jam pavedame visus mums brangius žmones bei negalinčius ateiti melstis, t.y. ligonius, kalinius ar dar nepažįstančius Jėzaus. Viešpats visą savo mylimą tautą laimina ir gaivina – Jis pats Evangelijoje mus kviečia: „Likite čia ir budėkite kartu su manimi. Budėkite ir melskitės! Ateikite pas mane visi, aš jus atgaivinsiu“.

Adoracijos metu Kauno Arkikatedroje numatoma ne tik tyli pavienė tikinčiųjų adoracija, bet ir bendruomeninė malda: 9.30 val. - Dievo tautos Liturginės valandos: rytmetinė, 12.00 val. - Viešpaties Angelo malda. Dievo tautos Liturginės valandos: dieninė, 14.00 val. - Rožinio malda, 15.00 val. - šv. s. Faustinos Jėzaus gailestingumo rožinis, 17.00 val. - Dievo tautos Liturginės valandos: vakarinė.

Popiežiaus Jono Pauliaus II teigimu, „šiame meilės sakramente Jėzus laukia mūsų. Netaupykime laiko, susitikdami su Juo per adoraciją...“

Darius CHMIELIAUSKAS,
Kauno arkivyskupijos atstovas spaudai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija