Atnaujintas 2004 spalio 29 d.
Nr.81
(1284)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Darbštūs ir rūpestingi

Vytautas BAGDONAS

Darbštūs ūkininkai iš Kraštų –
Jolita ir Virginijus Vaičioniai

„Metų ūkio“ konkurse tarp gyvulininkystės ūkių nugalėtoju pripažintas Svėdasų seniūnijos Kraštų kaimo gyventojų Virginijaus ir Jolitos Vaičionių gyvulininkystės ūkis. Tokį aukštą įvertinimą ir pripažinimą jauni ūkininkai iš Kraštų pelno jau ne pirmą kartą.

Svečiai žavisi Vaičionių ūkiu

Kovo 17-ąją Vaičionių ūkiui buvo įteiktas Europos Sąjungos sertifikatas, suteikiantis teisę produkciją iš fermos tiesiogiai eksportuoti į užsienio šalis, nes šis pieno ūkis atitinka visus kokybei keliamus reikalavimus, gali konkuruoti su geriausiais užsienio šalių ūkiais. Vaičioniams pieno ūkio kokybės ir sveikatingumo ženklas buvo įteiktas vieniems pirmųjų Anykščių rajone.


Ūkininkas, verslininkas ir maršalka

Bronius VERTELKA

Ūkininkas ir verslininkas
Jonas Kaupas savo sodyboje

Jonas Kaupas Pakruojo rajone buvo septintas žmogus, kuris gavo ūkininko pažymėjimą. Žemė jam buvo atmatuota pagal Valstiečio ūkio įstatymą. Dabar pakruojiškis tvarkosi 110 ha ūkyje.

Pelningiausia kultūra – cukriniai runkeliai

Tinkamai įdirbta ir patręšta žemė čia subrandina neblogus derlius. Kviečių užauga iki penkių, miežių gauna net šešias tonas iš hektaro. Mineralines trąšas ūkininkas gauna iš AB „Lytagra“. Skolą jai pakruojiškis grąžina iškūlęs grūdines kultūras. Taip žemdirbys išsiverčia be banko kretitų. Šiuo metu pelningiausia yra auginti cukrinius runkelius.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija