Atnaujintas 2004 spalio 29 d.
Nr.81
(1284)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Kantrybė - dvasios tvirtovė

Ar ne per dažnai pastebime, jog žmonės, ypač esantys valdžios postuose, ima ir susierzina užkliudžius jų veikloje pasitaikančius trūkumus, neištesėtus pažadus ar nusišnekėjimus. Galbūt jie prisimena tuos „palaimingus“ laikus, kada sėdėjo valdžios krėsluose, buvo neliečiami, nekritikuojami, nes juos tvirtai saugojo ir gynė raudonas partijos nario bilietas. Suprantama, kiekvienam praryti karčią kritikos piliulę nėra malonu. Tačiau būtina, kad dažniau atsigręžtum į save, kad neprarastum savistabos ir savikontrolės. Čia reikia ypatingos kantrybės bei savitvardos.


Reikia ištaisyti klaidas

Ar visi krikščionys demokratai laikosi
krikščioniškos ideologijos?

Atvirame LKD Kaišiadorių skyriaus valdybos laiške („XXI amžius“, 2004 09 03) keliamos mintys vertos dėmesio. Tačiau aš manau, kad, norint atstatyti gerą krikščioniškos demokratijos vardą (kas jį sugadino, visiems žinoma), reikalinga atlikti:

1. Pripažinti, kad LKDP susijungimas su KDS buvo didžiulė klaida.


Negilinti šeimos institucijos krizės ir demokratijos deficito ES

Atviras laiškas Europos Parlamentui, Europos Komisijos atstovybei Lietuvoje, Lietuvos Respublikos Prezidentui, Lietuvos Respublikos Seimui, Lietuvos Respublikos Vyriausybei, Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerijai, Lietuvos politinėms partijoms ir visuomeninėms organizacijoms, Lietuvos Bažnyčių vadovams

 

Lietuvoje per referendumo dėl stojimo į Europos Sąjungą buvo išsakyti nuogąstavimai, jog šioje struktūroje tendencingai proteguojamas homoseksualizmas. Tačiau „oficiali“ informacija iš stojimo iniciatorių pusės buvo kitokia – homoseksualizmo įteisinimas arba neįteisinimas esantis kiekvienos valstybės reikalas ir į vertybių klausimą Europos Sąjunga nesikišanti.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija