Atnaujintas 2004 lapkričio 3 d.
Nr.82
(1285)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Neketina palikti scenos

Pasaulinę šlovė pelnęs
tenoras Virgilijus Noreika

Panevėžio Švč. Trejybės bažnyčioje, akompanuojant vargonais prof. L.Digriui, giedojo Virgilijus Noreika. Daugelyje pasaulio šalių scenų pasirodęs tenoras mielai sutiko atsakyti į keletą „XXI amžiaus“ klausimų.

Be solinių koncertų, kuo dar užsiimate, būdamas Vilniaus muzikos akademijos profesorius?

Nacionaliniame operos ir baleto teatre prieš dvejus metus buvo įkurta operos studija. Joje tobulinasi aštuoni jauni talentai, kurių dauguma yra baigę Muzikos akademiją. Aš esu jaunųjų dainininkų meno vadovas. Operos ir baleto teatro mažojoje scenoje esame pastatę spektaklį „Sevilijos kirpėjas“. Lapkričio 23-iąją jį rengiamės parodyti teatro didžiojoje scenoje.


Vaisius turi sunokti

Bronius VERTELKA

Raseiniškio tautodailininko
Ričardo Ramanausko
mėgstamas užsiėmimas –
dideli dirbiniai

Raseiniuose kuriamas medžio skulptūrų parkas – vienas gražiausių miesto kampelių. Šią vietą pamėgo miestelėnai ir svečiai. Pailsėti parke prisėda senyvi žmonės, į jį užsuka su vaikais jaunos mamos. Tai, kad Raseiniai turi tokią puikią vietą, reikia dėkoti ir Ričardui Ramanauskui. Tautodailininkas ketverius metus įrodinėjo, jog Raseiniams reikia savo skulptūrų parko. Kurti jį mintis kilo jam viešint Estijoje. Šios šalies Raplos ir mūsiškis Raseinių rajonai palaiko geros kaimynystės ryšius. Kartą iš Estijos paskambino: reikia žmogaus, kad atvyktų į jų šventę. Važiuoti pasiūlė Ričardui. Jis iš ankstesnių laikų turėjo sentimentų Estijai. Pamatęs, kas ten gero, pasiūlė tai įgyvendinti ir Raseiniuose. Jo ketinimus parėmė tuometis miesto seniūnas Edmundas Jonyla.


Gražina, kurią pažįsta visa Lietuva

Rūta JONUŠKIENĖ

Gražina Kadžytė su savo
krikšto motinėle Valerija
Juškaite, kurią pagarbiai
pasodino į ąžuolų vainiku
apipintą kėdę
Autorės nuotrauka

Kas nežino ir nepažįsta visada linksmos ir besišypsančios, visada idėjų ir sumanymų kupinos etnologės, Vilniuje gyvenančių uteniškių klubo „Indraja“ viceprezidentės Gražinos Kadžytės? Norėdami plačiau sužinoti, kas esame mes, lietuviai, Gražiną kalbina pedagogai ir moksleiviai, meno mėgėjų kolektyvų vadovai, liaudies tradicijų ir papročių puoselėtojai. Kartais užtenka tik nuoširdaus Gražinos žodžio - ir širdy tampa ramiau, tikriau dėl suplanuotų darbų, renginių, švenčių...

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija