Atnaujintas 2004 lapkričio 3 d.
Nr.82
(1285)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Ar Vilniuje Maskva lošia savo kortomis?

Naujausiame Lenkijos savaitraščio „Polityka“ numeryje spausdinamas apžvalgininko Mareko Ostrovskio straipsnis „Padalyta šalis“, kuriame nagrinėjamas daugiausia balsų per Lietuvos Seimo rinkimus surinkusios Darbo partijos fenomenas.

„Atidžiai žvelgiame į Lietuvą. Įprasta teigti, kad politiniai įvykiai Lietuvoje padeda prognozuoti juos Lenkijoje. Taip buvo iki šiol keičiantis valdžiai: kairė – dešinė. Šiandien inteligentiją prie Neries apėmė baimė. Stulbinamą karjerą daro populistinė partija, ir vis stiprėja įtarimai, kad Maskva lošia Vilniuje savo kortomis“, – rašo M. Ostrovskis.


Kai kritikuojame vien Baltarusijos valdžią, nukrypstame nuo tikrovės

Jeigu žiūrėtume vien į žemėlapį, iš karto pamatytume, kad Europos Sąjungos plėtra pasiūlė Baltarusijai unikalią progą, - jeigu ta proga savo ruožtu nėra vien teorinė. Šie abudu „jeigu“ – tai itin trapios atramos, ant kurių galime vien įsivaizduoti Baltarusiją kaip tiltą tarp Europos Sąjungos ir Rusijos. Baltarusijos tiltas būtų reikalingas visoms trims pusėms ir pelningas pačiai Baltarusijai. Tačiau tam turi egzistuoti demokratinė savarankiška Baltarusijos valstybė.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija