Atnaujintas 2004 lapkričio 5 d.
Nr.83
(1286)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Tuskulėnų parkas tapo rimties
ir susitaikymo simboliu

Tuskulėnų parkas tapo
rimties ir susitaikymo simboliu

Daugiau kaip septyni šimtai sovietinio teroro aukų rado amžinojo poilsio vietą Tuskulėnų rimties parke Vilniuje. Šioje rimties ir susitaikymo vietoje Vėlinių dieną pagerbtas 1944-1947 metais KGB sušaudytų ir Tuskulėnų parke užkastų žmonių atminimas. Nuo šiol visų čia surastų aukų palaikai, beveik dešimtmetį laikyti Lietuvos genocido aukų muziejuje, ilsėsis baigtame statyti kolumbariume.


Politinis helovynas

Petras KATINAS

Dar būdamas Romoje ir vos padėjęs savo parašą ant ES Konstitucijos, Premjeras ir socialdemokratų vadas iš anksto paskelbė, kad naujoji Vyriausybė (V.Uspaskich palaiminimu) jau beveik suformuota. Jis pats būsiąs Premjeras ir dar turėsiąs septynis ministrus iš vadinamosios A.Brazausko-A.Paulausko koalicijos. Tiesa, A.Paulausko grupuotei, kuri vis vien anksčiau ar vėliau įsilies į „šlovingąsias“ LDDP - socdemų gretas, teskirta tik dvi ministrų kėdės. Dėl to įsiliejimo dar ne viskas aišku.


Vyriausybė turi ginti nepriklausomybę

Lietuvos Sąjūdžio kreipimasis Lietuvos Respublikos
Prezidentui Valdui Adamkui

Susiklosčiusi politinė situacija po Seimo rinkimų, vykstant deryboms dėl Lietuvos Vyriausybės, sukėlė didžiulį Lietuvos Sąjūdžio ir šalies žmonių nerimą dėl Lietuvos valstybingumo likimo, demokratijos procesų tęstinumo, didėjančios grėsmingos Rusijos ir jos satelitų įtakos.


Iš Florencijos atkeliavo garsiausias šventojo Kazimiero paveikslas

XVII amžiaus Italijos dailininko
Karlo Dolčio nutapytas paveikslas
“Šv. Kazimieras” pargabentas
užsakomuoju reisu, kuriuo grįžo
oficiali Lietuvos delegacija
Valdo Kopūsto (ELTA) nuotrauka

Garsiosios Florencijos „Pitti” galerijos sutikimas dviem mėnesiams Lietuvos dailės muziejui paskolinti garsaus XVII amžiaus Italijos dailininko Karlo Dolčio nutapytą paveikslą „Šv. Kazimieras” yra vienas ryškiausių dviejų valstybių kultūrinės diplomatijos laimėjimų, teigiama Lietuvos dailės muziejaus pranešime.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija