Atnaujintas 2004 lapkričio 5 d.
Nr.83
(1286)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Vyriausybė turi ginti nepriklausomybę

Lietuvos Sąjūdžio kreipimasis Lietuvos Respublikos
Prezidentui Valdui Adamkui

Susiklosčiusi politinė situacija po Seimo rinkimų, vykstant deryboms dėl Lietuvos Vyriausybės, sukėlė didžiulį Lietuvos Sąjūdžio ir šalies žmonių nerimą dėl Lietuvos valstybingumo likimo, demokratijos procesų tęstinumo, didėjančios grėsmingos Rusijos ir jos satelitų įtakos.

Gerbiamas Prezidente, Lietuvos Sąjūdis nuosekliai rėmė Jūsų kandidatūrą Jus renkant Lietuvos Respublikos Prezidentu. Leiskite priminti Jūsų susitikimą su Lietuvos Sąjūdžio Taryba, kuriame Jūsų ir Sąjūdžio pozicija dėl Lietuvos ateities ir demokratijos procesų visai sutapo. Atėjo metas imtis ryžtingų veiksmų, įgyvendinant tas nuostatas, ypač šiuo metu, kai formuojama Vyriausybė. Prašome Jus aktyviai dalyvauti politinių jėgų konsultacijose, kad būtų suformuota tokia Vyriausybė, kuri ryžtingai gintų valstybės nepriklausomybę, lietuvių tautos interesus, tenkintų daugumos Lietuvos gyventojų lūkesčius ir viltis.

Sąjūdžio nuomone, esant nesutarimams tarp bandžiusių derėtis Tėvynės sąjungos, socialdemokratų, Liberalų ir centro sąjungos, socialliberalų, prašome Jus imtis iniciatyvos sukviesti šias partijas konsultacijoms dėl Vyriausybės sudarymo.

Esame tvirtai įsitikinę, kad Darbo partijos dalyvavimas Vyriausybėje būtų žalingas Lietuvai.

Rytas KUPČINSKAS,
Lietuvos Sąjūdžiob Tarybos pirmininkas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija