Atnaujintas 2004 lapkričio 12 d.
Nr.85
(1288)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Purvinų vaivorykščių lipdymas

Seimo rinkimams pasibaigus

Pasibaigus Seimo rinkimams, įdomu pasižiūrėti, kas liko iš margaspalvės ir gausios partijų ir kandidatų armijos. Nors šiemet partinių sąrašų tebuvo penkiolika, tačiau kandidatų irgi užteko: jų kandidatavo po dešimt į vieną Seimo nario vietą. Taigi apie 1400 kandidatų. Tačiau naujų žmonių yra tik apie 60. Prisiminkime, kad praeitos kadencijos Seime jų buvo apie šimtas.


Ar nevertėtų tikrinti
valdininkų moralę?

Atviras laiškas Seimo nariui Nikolajui Medvedevui

Gerbiamas Nikolajau, kreipiuosi į jus kaip į buvusį bendradarbį ir įdomaus laisvalaikio bendrapraleidėją, nes nerimauti yra pagrindo.

Prieš keletą metų jūs televizijos laidoje vaizdžiai parodėte dviejų pirštų tarpeliu, kiek Seimo nariai laiko ir pastangų skiria savo asmeniniams reikalams tvarkyti ir kiek valstybės (santykis 4:1). Daugelyje pasaulio šalių parlamentai - valstybės protas, sąžinė, teisingumas. Mūsų Seimas kartais liūdnai atrodo, kada salėje sėdi trečdalis iš 141 parlamentaro. Nejučiomis norisi paklausti, kokia įmonė, įstaiga, mokykla sugebėtų normaliai darbuotis jeigu dirbtų tik trečdalis darbuotojų? O koks gi Seimo narių „naudingo darbo koeficientas“? Yra žinoma, kad kai kurie Seimo nariai per aštuonerius-dešimt metų pateikė vos vieną-tris raštiškus pasiūlymus.


Už ką balsuosime ateityje?

Dažnai pagrįstai peikiame tikrąją ir dešiniąją partiją Tėvynės sąjungą; ir ateityje tikriausiai ją peiksime. Sveikata taip daryti, nors būtų geriau ją taisyti, į ją įstojant ir atitinkamą įtaką jai darant. Tai nemadinga, taip nesielgiama, o to nesielgimo rezultatas visada vienodas. Kai ateina rinkimai, tada pamatome, kad nieko geresnio už ją neturime, tad reikia už ją balsuoti, tegul ir pavadinus iš blogybių mažiausia.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija