Atnaujintas 2004 lapkričio 19 d.
Nr.87
(1290)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Niekada negalėsite pakelti žmogaus į savo lygį, jei pirmiausia nenusileisite į jo

Dėkoju už tai, kad jūs, laikydamiesi jau įsigalėjusios tradicijos, pakvietėte mane dalyvauti šioje svarbioje ceremonijoje ir kalbėti pirmajame naujai išrinkto Seimo posėdyje.

Man, apaštaliniam nuncijui ir diplomatinio korpuso vadovui, didelė garbė ir malonumas Vilniuje akredituotų ambasadorių, diplomatinių misijų vadovų ir tarptautinių organizacijų atstovų vardu pasveikinti jus, gerbiamieji Seimo nariai, ir perduoti jums mūsų geriausius linkėjimus. Aš taip pat esu dėkingas už galimybę šia istorine proga trumpai pasidalyti mintimis apie kai kuriuos mus vienijančius principus.


Kad įstengtumėte ištikimai atlikti jums pavestas pareigas

Dievas yra mūsų prieglauda ir stiprybė, todėl šiandien pradedant darbą dar vienam nepriklausomos Lietuvos Seimui kreipiamės į Aukščiausiąjį, nuo kurio priklauso viskas danguje ir Žemėje. Prašydami Jo palaimos visai mūsų tautai ir mūsų išrinktiems atstovams. Esate išrinkti pagal Dievo valią ir įpareigoti tarnauti Dievui ir žmonėms. Netrukus prisieksite sąžiningai, garbingai ir ištikimai vykdyti parlamentarų pareigas. Maldaujame, kad šią iškilmingą akimirką ir kiekvieną būsimos kadencijos valandą Viešpats kreiptų į jus savo maloningą žvilgsnį. Tebūna Viešpats nuolat pasirengęs jus sustiprinti, jums padėti, bet drauge tirti jūsų sąžinę, jūsų norus ir jūsų pasiryžimus. Prašykime Aukščiausiojo – kad jūsų ištartas priesaikos žodis būtų tiesos žodis. Pirmasis reikalavimas paskirtiems reikalų tvarkytojams, kad jie būtų patikimi. Dievas yra tiesa, ir Jis reikalauja, kad ir mes gyventume tiesoje. Jis reikalauja, kad mes laikytumėmės mūsų ištartų žodžių. Ypač šiandien, kai esate pasiryžę prisiekti ypatinga ištikimybę Lietuvos valstybei.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija