Atnaujintas 2004 lapkričio 19 d.
Nr.87
(1290)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Valančiukų žygis „Už blaivią Lietuvą“

Valančiukai Lūginėje, Palaimintojo
arkivyskupo Jurgio Matulaičio tėviškėje

Apsiniaukusį spalio 7-osios vidurdienį Marijampolės valančiukai leidosi į žygį, kurio tikslas – Palaimintojo arkivyskupo Jurgio Matulaičio tėviškė Lūginės kaime, už penkių kilometrų nuo Marijampolės. Šio žygio metu didelis būrys vaikų ir jaunimo su Blaivystės sąjūdžio vėliavomis ir užrašais „Blaivi tauta – laisva tauta“ norėjo atkreipti dėmesį, kaip svarbu jiems ir jų bendraamžiams išlikti blaiviems ir doriems, sekti savo garsaus tėvynainio, uoliai besidarbavusio Bažnyčios ir Tėvynės naudai, pėdomis. Žygis prasidėjo nuo Marijampolės 6-osios vidurinės mokyklos. Jame dalyvavo ir „Ryto“ bei Marijonų vidurinių mokyklų, Varnupių, Daukšių ir Liucinavo pagrindinių mokyklų valančiukai bei blaivystės idėjoms prijaučiantys moksleiviai, taip pat būrelis skautų ir kudirkaičių.

Nuo pat ryto pliaupęs lietus liovėsi, ir daugiau kaip šimtas žygio dalyvių sėkmingai įveikė visą kelią, suspėję susikaupti ir pasimelsti prie trijų pakelės kryžių, nepasinaudoję lydėjusio autobuso paslaugomis. Jo prireikė tik pavakary, kai reikėjo grįžti atgal į namus.

Lūginėje visų laukė atvira, spalvingomis rudens gėlėmis papuošta koplyčia su iš tolo matomu užrašu „Pikta nugalėk gerumu“. Prie koplyčios ateinančiuosius pasitiko Vyskupo M.Valančiaus blaivystės sąjūdžio nariai. Jų vadovė mokytoja Regina Jadeikaitė buvo svarbiausia šio renginio organizatorė.

Kiek pailsėję žygio dalyviai sulaukė kunigo Dariaus Davainio, kuris aukojo šv. Mišias ir susirinkusiesiems priminė kilnų šio žygio tikslą – melstis už jaunimą ir blaivybę. Giedojimui vadovavo s. Daiva su savo pagalbininkais iš parapijos jaunimo grupės.

Po šv. Mišių pasodintas ąžuoliukas primins, kokios tvirtybės ir valios pastangų reikės norint įgyvendinti kilnius siekius ir idėjas.

Po agapės ir žaidimų prie laužo valančiukai grįžo į namus. Daugelis džiaugėsi nauja įdomia patirtimi, prasmingai praleista popiete.

Lina BRAUKYLIENĖ

Marijampolė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija