Atnaujintas 2004 lapkričio 26 d.
Nr.89
(1292)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Konsekruotas naujasis altorius

Gausiai susirinkę tikintieji pasitiko
į bažnyčią atvykusius garbingus
svečius: apaštalinį nuncijų
arkivyskupą dr. Peterį Stephaną
Zurbrigeną, Panevėžio vyskupą
emeritą Juozą Preikšą bei didelį
būrį dvasininkų

Utena. Kristaus Žengimo į dangų bažnyčios bendruomenė atšventė visai parapijai svarbų įvykį. Šviesioje ir suremontuotoje bažnyčios presbiterijoje spalio 27 dieną iškilmingai konsekruotas naujasis bažnyčios altorius – pultas, Dievo stalas ir krikštykla. Iškilmėse dalyvavo apaštalinis nuncijus arkivyskupas dr. Peteris Stephanas Zurbrigenas, jo patarėjas monsinjoras Danielis Balvo, Panevėžio vyskupas emeritas Juozas Preikšas, iš įvairių Lietuvos vyskupijų atvykę kunigai. Dievo žodį skaitė aktorė Virginija Kochanskytė, giedojo bažnyčios chorai, solistė Rita Preikšaitė, vargonavo pianistė Rūta Blaškytė.


Minėjo Šv.Cecilijos dieną

UKMERGĖ. Jau keleri metai Ukmergės Šv.apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios vargonininkė Dalia Sližytė rengia muzikos festivalius, skirtus Šv.Cecilijos dienai paminėti.

Šv.Cecilijos – bažnytinės muzikos ir chorų globėjos - diena minima lapkričio 22-ąją, tačiau šiemet renginiai prasidėjo keliomis dienomis anksčiau. Muzikos festivaliuose, kurie vyksta Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje dalyvauja ne tik Ukmergės rajono kolektyvai, čia atvyksta žymių atlikėjų iš Vilniaus, Kauno.


Šventė Dieviškosios Jėzaus Širdies
seserų pranciškonių vienuolyne

Arkivyskupas Sigitas
Tamkevičius pašventino naująjį
Žaliakalnio vaikų dienos centrą

Kaunas. Lapkričio 18 dieną vienuolyno koplyčioje šv. Mišiomis, kurias aukojo Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, Prisikėlimo bažnyčios klebonas dekanas kun. Vytautas Grigaravičius, vikaras kun. Saulius Pavalkis ir kun. Leonardas Jagminas, SJ, prasidėjo graži šventė, kurioje gausiai dalyvavo Žaliakalnio vaikų dienos centro auklėtiniai, vadovaujami seserų Eufrozinos ir Donatos, Kauno miesto savivaldybės vicemeras Kazimieras Kuzminskas, vienuolijos seserys, kai kurių vaikų tėveliai. Vyskupas E. Bartulis per pamokslą kvietė visus būti pamaldžius, rasti laiko religiniam susikaupimui, apmąstymui, mylėti artimą kaip save patį. Per šv. Mišias ir maži, ir dideli gražiai giedojo. Tai sesers Eufrozinos mokymo vaisiai.


Tėvynę darbais mylėjo

Atlaidų Krikštonyse organizatoriai
ir svečiai. Viduryje - rajono meras
Romas Apanavičius, arkivyskupas
Sigitas Tamkevičius, klebonas
kun. Vytautas Juozas Insoda
ir Alytaus apskrities viršininko
pavaduotoja Onutė Balevičiūtė

Krikštonys. Praėjusį sekmadienį parapijoje vyko dviguba šventė – Kristaus Karaliaus atlaidai ir kunigo Jono Reitelaičio (1884 11 23 – 1966 11 30 ), parapijos įkūrėjo, 120-ųjų gimimo metinių iškilmės.

Šv. Mišias aukojo ir pamokslą sakė Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, SJ. Jis atlaidų dalyvius tarsi sugrąžino į 1934 metus, kai per Kristaus Karaliaus šventę buvo konsekruoti šie naujai pastatyti maldos namai. „Kristus Karalius atėjo mylėti, tarnauti, gelbėti, tačiau Jis yra ir reiklus. Todėl turime laiku apsispręsti, su kuo eisime: su Kristumi, ar su Jo niekintojais – „Realybės šou“ organizatoriais, interneto kavinių su smurtą propaguojančiais žaidimais savininkais, su pinigų vergais – tautos duobkasiais.


Lietuvos kariuomenei atiteko karių globėjo Šv. Ignoto bažnyčia

Vilniaus Šv. Ignoto bažnyčia

Po daugiau kaip 50 metų pertraukos Vilniaus Šv. Ignoto bažnyčioje lapkričio 23-iąją buvo aukojamos šv. Mišios. Lietuvos kariuomenės ordinaras vyskupas Eugenijus Bartulis, dalyvaujant Katalikų ir Stačiatikių Bažnyčių, valstybės, kariuomenės vadovams bei Apaštalų Sosto atstovams, Šv. Ignoto bažnyčią dedikavo pagrindine kariuomenės Ordinariato bažnyčia.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija