Atnaujintas 2004 lapkričio 26 d.
Nr.89
(1292)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Apdovanojo ginkluoto
pasipriešinimo dalyvius

Prezidentas Valdas Adamkus
Vyčio kryžiaus ordino Riterio
kryžiumi apdovanojo Lietuvos
partizanų rėmėją mons. Edvardą
Simašką Valdo Kopūsto
(ELTA) nuotrauka

Prezidentas Valdas Adamkus antradienį Lietuvos karių dienos proga ginkluoto pasipriešinimo dalyviams bei kariuomenės istorijos tyrinėtojams įteikė valstybės apdovanojimus, pranešė Prezidento spaudos tarnyba.

Už ištvermę ir atsidavimą didvyriškai ginant Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę Vyčio kryžiaus ordino Komandoro kryžiumi apdovanoti - Fortūnatas Ašoklis (Vilkas) (po mirties) - Žemaičių apygardos vadas, Bronius Kazickas (Krivaitis) (po mirties) - Vytauto apygardos partizanas, partizanų laikraščių „Aukštaičių kova” ir „Laisvės šauklys” redaktorius ir leidėjas, Antanas Liesis (Idenas) (po mirties) - Vakarų Lietuvos (Jūros) srities partizanų štabo viršininkas, Benediktas Trumpis (Rytis) (po mirties) - Tauro apygardos partizanas, Jadvyga Seiliūtė-Montvilienė (Ramunė), Dainavos apygardos partizanų globėja.


Plačiaburnių koalicija

Petras KATINAS

Valdančiosios koalicijos vadovai
tvirtai paėmė visą valdžią į savo
rankas. Iš kairės: Algirdas Brazauskas,
Artūras Paulauskas, Viktoras
Uspaskichas ir Kazimiera Prunskienė
Tomo Černiševo (ELTA) nuotrauka

Vienas mūsų tautietis, atvykęs iš Amerikos ir įkūręs savo verslą Lietuvoje, paklaustas, kaip jis vertina faktą, kad naujajame Lietuvos Seime atsirado visa krūva milijonierių, sakė, jog tai dar būtų pusė bėdos, jeigu tie milijonieriai dirbtų Lietuvos valstybei. Tačiau verslininkas pažymėjo, kad jį apėmė siaubas, kai vienas Seimo naujokas atvirai išdėstė, kokių tikslų vedinas atėjo į parlamentą. „Nesvarbu, kad išleidau rinkimams keliasdešimt tūkstančių. Netrukus juos atsiimsiu dešimteriopai“, - sakęs parlamentaras. Stebint, kokios aršios grumtynės vyksta ne tik dėl ministrų, bet ir dėl Seimo komitetų vadovų postų, aiškiai matyti, kad tokių, norinčių atsiimti ne dešimteriopai, o šimteriopai, ne vienas ir ne du. Paradoksas, bet tarp tokių, aiškiai atėjusių į Seimą tvarkyti savo biznio reikalų, absoliučią daugumą sudaro vadinamieji kairieji, kuriuos, anot vieno socialdemokratų naujoko Algirdo Paleckio, remia dauguma Lietuvos gyventojų.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija