Atnaujintas 2004 gruodžio 1 d.
Nr.90
(1293)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Atidavė skolą menininkams

Vyriausybės meno premijos laureatai

Nors ir dvigubai padidinusi meno premijos laureatų skaičių, Vyriausybė jaučia sąžinės graužatį negalėdama pagerbti visų menui nusipelniusių šalies kultūros žmonių, įteikdamas Vyriausybės meno premijas dešimčiai garsių Lietuvos menininkų pripažino premjeras Algirdas Brazauskas.

Šių metų Vyriausybės meno premijos už reikšmingus Lietuvos menui ir kultūrai darbus įteiktos dailininkui keramikui Juozui Adomoniui, rašytojams Vandai Juknaitei ir Henrikui Algiui Čigriejui, kino režisieriams Almantui Grikevičiui ir Rimtautui Šiliniui, dainininkui Virgilijui Noreikai, fotomenininkui Jonui Romualdui Rakauskui, dailininkėms Adasai Skliutauskaitei ir Eglei Valiūtei bei obojininkui Juozui Rimui.

Susirinkusiesiems buvo parodytos režisieriaus R. Šilinio dokumentinio filmo „Jonas Basanavičius“ ištraukos, grojo ir dainavo profesoriai J. Rimas ir V. Noreika, savo kūrybos fragmentą perskaitė rašytoja V. Juknaitė.

Vyriausybės rūmuose surengta apdovanotųjų dailės darbų ir fotografijų paroda.

Vyriausybės meno premijos skiriamos kasmet Lietuvos ir pasaulio lietuvių menininkams bei kolektyvams už reikšmingus Lietuvos menui ir kultūrai darbus arba menininko kūrybinės veiklos visumą. Pasiūlymus skirti meno premijas gali teikti asmenys, kūrybinės sąjungos, meno institucijos, visuomeninės organizacijos, fondai bei privatūs asmenys.

Vyriausybės meno premijos dydis - 18 tūkst. 750 litų. Lėšos premijoms skirtos iš Vyriausybės rezervo. Šiemet premijai gauti buvo pristatyti 22 meno kūrėjai. Dešimčiai laureatų kartu su piniginėmis premijomis įteikti ir Vyriausybės meno premijos diplomai.

Pagal Eltą

Tomo Černiševo (ELTA) nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija