Atnaujintas 2004 gruodžio 3 d.
Nr.91
(1294)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Dirba ir puošiasi

Neseniai Joniškėlio parapiją nudžiugino suremontuoti parapijos namai. Prie jų jau įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, kuri labai reikalinga, nes įsikūrė čia ir laidojimo-šarvojimo salė. Dabar – vėl nauji klebono kun. V.Cukuro užmojai puošiant bažnyčią ir jos aplinką.

Spalį Joniškėlio parapijos pastoracinės tarybos nariai susirinko naujos valgyklos salėje, įrengtoje parapijos namuose, naujų ateities darbų apsvarstyti. Visus džiugiai nuteikė graži valgykla, patogūs staliukai, kėdės, nauja virtuvė su būtiniausia įranga maistui gaminti. Čia veiks „Caritas“ 30 vietų valgykla neturtingiems vaikams, kurią savo aukomis išlaikys parapijiečiai, seniūnijos. Valgykloje šeimininkaus Onutė Rergienė ir Irena Galvonienė. Antrajame parapijos namų aukšte įrengti kambariai, kur atsiras vietos ateitininkų, krikščionių demokratų ir kitoms katalikiškoms organizacijoms. Be to, rengiamasi įkurti Šeimos centrą, kur jaunavedžiams ir šeimoms paskaitas skaitys Joniškėlio ir Pasvalio gydytojai, mokytojai, psichologai.

Pastoracinės tarybos nariai įsipareigojo aktyviau padėti Joniškėlio Švč.Trejybės bažnyčios klebonui kun. V.Cukurui, kad nebūtume nariai tik sąrašuose. Reikia daug dirbti ir kaimuose, kur geranoriški žmonės ne visada turi reikiamos informacijos.

Vėl bus ieškoma fondų lėšų Švč.Trejybės bažnyčiai remontuoti. Būtina tvarkyti bokštą ir stogą, bažnyčios išorę ir vidų. Projektus parengti įsipareigojo Joniškėlio krikščionių demokratų kuopos pirmininkė Marija Jurėnienė. Klebonas kun. V.Cukuras kreipsis paramos į Pasvalio savivaldybę, Seimo narius ir parapijiečius.

Išrinkta „Caritas“ pirmininkė Birutė Stapulionienė. „Caritas“ veiklą būtina išplėsti kaimuose, ko anksčiau nebuvo.

Tai vis svarbūs ir reikalingi darbai. Joniškėlio miestas tampa vis gražesnis, o grožio centras – mūsų puošni bažnyčia, iš tolo šviečiantys parapijos namai. Darbų organizatorius – klebonas kun. V.Cukuras, ir mes, joniškėliečiai, esame jam dėkingi.

Beata ŽILEVIČIENĖ,
Joniškėlio parapijos pastoracinės tarybos narė

Pasvalio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija