Atnaujintas 2004 gruodžio 10 d.
Nr.93
(1296)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Mieli „XXI amžiaus“ skaitytojai!

Kaip greitai bėga laikas. Dar neseniai sutikome XXI amžių ir minėjome krikščionybės dviejų tūkstantmečių jubiliejų, o štai jau greitai pasitiksime 2005-uosius.

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis „XXI amžius” netrukus pradės savo 15-uosius gyvavimo metus. Žvelgiant į praėjusį laikotarpį, gali atrodyti, kad šiam laikraščiui neiškyla didelių sunkumų, nesusidaro kažkokių ypatingų problemų ir pan., nes laikraštis tolygiai auga, pastoviai, be sutrikimų išeina jam priklausomu periodiškumu, nelabai atsilikdamas nuo kitų „didžiųjų” laikraščių. Taip galvoja dauguma laikraščio skaitytojų, taip pat ir ištikimųjų bičiulių, gerbėjų. Jie žino, kad net daugelis Spaudos rėmimo fondo remiamų leidinių neišsilaiko, o štai „XXI amžius” net be to fondo ar Bažnyčios paramos be jokių žymesnių sustojimų vis dar eina.


Apvogta Telšių Katedra

Naktį į sekmadienį vagys buvo įsibrovę į Telšių Katedrą, iš kurios pagrobė aukų dėžutėje buvusius pinigus, paauksuotą vyskupo kryžių su aukso grandine ir visų durų raktus. Bažnyčiai padaryta maždaug 3-4 tūkst. litų materialinė žala. Į sekmadienio šv. Mišias susirinkę tikintieji valandą turėjo laukti vėjyje ir lietuje, kol nusikaltimą tiriantys policijos pareigūnai apžiūrėjo įvykio vietą. Kaip sakė Telšių Katedros klebonas kan. Egidijus Zulcas, išplėštoje aukų dėžutėje prie centrinio altoriaus buvo palyginti nedidelė pinigų suma - apie 200 litų, o antikvarinių daiktų vagys, laimei, nelietė.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija