Atnaujintas 2004 gruodžio 10 d.
Nr.93
(1296)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Ar tai nebuvo rinkimų pokštas?

Atsakymas į straipsnį „Nekalbėkime ultimatumų kalba“

Jei Kaišiadorių krikščionių demokratų atviras laiškas buvo parašytas tik rinkimų proga, tai gaila Lietuvos krikščionių demokratų (LKD) vadų. Tačiau labiausiai gaila šios neseniai buvusios įtakingos partijos narių, dabar pasimetusių, nežinančių, ką daryti. Jie patikėjo partijos vadų teiginiais, kad susijungimas su marionetine K.Bobelio sąjunga bus labai naudingas. „XXI amžiuje“ (2004 m. lapkričio 19 d.) Kaišiadorių valdybos pirmininkė Marija Šakienė teigia: „…norėta padaryti geriau, o gavosi kaip visada“. Apie norus SSRS gensekas Nikita kažkada sakė: „Gerais norais pragaras grįstas“. Istorijos rato neatsuksim atgal. Ar gerai buvo daryta? Šiandien svarbu, kaip vertiname tai, kas buvo atlikta. Lietuvos krikščioniškosios demokratų partijos (LKDP) Marijampolės skyriaus nariai ir rėmėjai, perskaitę „XXI amžiuje“ (2004 m. rugsėjo 3 d.) Kaišiadorių valdybos atvirą laišką, patikėjo, kad pasiūlymas vertas dėmesio. Deja, apsirikome. Kodėl?


Mes – šios žemės keleiviai

Nors, įnirtingai įsikibę į žemę, mėgaujamės jos teikiamomis gėrybėmis, tačiau mes visi paliksime jas ir iškeliausime į Amžinybę. Ne mūsų valioje ir galioje įsitvirtinti bei pasilikti čia amžiams: nepermaldaujama ir neįveikiama lemtis atplėš nuo įsisiūbavusios buities, kad ir kokia ji būtų. Ar dažnai pasižiūrime į save kritiškai, ar pastebime, kokie tie mūsų dvasiniai rūbai: ar nesupurvinti, nesuglamžyti, nesudriskę?


Ar ne per anksti valgome Kūčių vakarienę?

Žiniasklaida iš anksto skelbė, kad lapkričio 27 dieną įsižiebs eglutės Vilniuje, Kaune ir kituose miestuose. Tada prasidės moksleivių ir jaunimo įvairios linksmybės, nors iki šv. Kalėdų dar toli. Suprantama, tuomet mokiniams ne mokslas labiau rūpės, o linksmybės. Bažnyčia skelbia, jog lapkričio 28 dieną prasidėjo Adventas – susikaupimo, susimąstymo, atgailos, laukimo, susilaikymo nuo linksmybių, lėbavimo metas.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija