Atnaujintas 2004 gruodžio 15 d.
Nr.94
(1297)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Stokholme įteiktos Nobelio premijos

Švedijos karališkoji šeima
(iš kairės): princas Karlas
Filipas, sosto įpėdinė Viktorija,
karalius Karlas XVI Gustavas,
karalienė Silvija ir princesė
Liliana 2004 metų Nobelio
premijų įteikimo ceremonijoje
Stokholmo koncertų rūmuose
penktadienį, gruodžio 10 dieną

Gamtos mokslininkams ir ekonomistams iš JAV, Izraelio, Norvegijos penktadienį iškilmingai buvo įteiktos Nobelio premijos.

Nobelio premijos už ryškiausius pasaulyje mokslo darbus, literatūros kūrinius skiriamos nuo 1901 metų. 2004 metų premijos yra po dešimt milijonų kronų kiekvienai iš premijuojamų sričių. Penkias premijas - medicinos, fizikos, chemijos, literatūros ir taikos - XIX amžiuje nutarė skirti dinamito išradėjas ir pramonininkas Alfredas Nobelis.


Namų gamybos limonadas, arba Aiškiaregių spindesys ir skurdas

Antanas ČALNARIS

Visokio plauko sukčiams ir mulkintojams tik į sveikatą, kada apie juos keliamas kuo didesnis triukšmas. Nuo to jie tik populiarėja. Tačiau kai jie prilenda prie karaliaus sosto, yra linkę būti nematomi, tai yra nori būti pilkaisiais kardinolais. Tada galima pailsėti ir vedžioti karalių už nosies… Dabar kalbos apie aiškiaregę Lenočką aprimo, tačiau pakalbėti apie šiuos „pranašus“ visada praverčia.

Aplink sostus trynėsi, trinasi ir trinsis visokie pranašai, žvaigždžių skaitovai, spėjikai iš kavos tirščių ir avino žarnų bei dar vis kokie jų parankiniai. Galingiausi ir protingiausi valdovai jų neišvengė, ir nežinia kodėl. Galbūt todėl, kad kiekvienas yra mirtingas ir bijo transcendencinio pasaulio, apie kurį sužinosime, tiesa, tik po mirties. Bet grįžkime į linksmą žemišką gyvenimą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija