Atnaujintas 2004 gruodžio 17 d.
Nr.95
(1298)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Dėkoju už pasiaukojamą darbą

Mielieji „XXI amžiaus“ kūrėjai ir leidėjai! Atsiliepiu į jūsų paskelbtą kreipimąsi į skaitytojus („XXI amžius“, 2004 12 10).

Nerandu žodžių išreikšti jums savo dėkingumą už jūsų pasiaukojamą darbą. Tik gerasis Dievas jus veda, kad ir vis dar esate – be jokios paramos dėl nusikalstamo diskriminavimo valstybės sukurto Spaudos rėmimo fondo požiūrio kai kuriems leidiniams ir apskritai dėl valdžios žmonių abejingumo, o gal net nenoro, kad būtumėte.

Sunku įsivaizduoti, jog laikraščio leidyba sugebėtų rūpintis tik Bažnyčia. Juk mes, kauniečiai, matome, kaip sunkiai vyksta Kauno Arkikatedros Bazilikos centrinio altoriaus restauracija, kaip krūmais jau apaugo Palaimintojo Jurgio Matulaičio pradėtos statyti bažnyčios pamatai, kaip keturiolika metų tęsiasi tautos Laisvės ir vienybės simbolio Paminklinės Prisikėlimo bažnyčios atstatymo darbai. (Kaip gerai, kad per Kalėdų šventes ji jau stos į Tautos ir Dievo tarnybą.) Sunki situacija visoje Lietuvoje. Pamąstykime: jei bažnyčios turėtų lėšų, ar būtų taip?

Esu nuolatinė „XXI amžiaus“ skaitytoja. Nesutinku su kritikuojančiais politikos apžvalgininką Petrą Katiną. Mano supratimu, P.Katinas – labai kvalifikuotas žurnalistas. Jo politinės įžvalgos bene vienintelės Lietuvos spaudoje, kurias skaitydama nepatiriu įtampos ar susierzinimo. Ačiū jam už puikią pasaulio įvykių analizę, už padorumą.

Džiugu, kad prof. Ona Voverienė rado kelią į „XXI amžių“. Jos straipsniai supažindina su skaudžiais mūsų tautai okupacijos metais, su drąsuoliais vyrais ir moterimis, kurie stojo ginti tėvynės laisvę...

Visų rašančiųjų neįmanoma suminėti, todėl dėkoju „XXI amžiaus“ redaktoriui, kunigams, vienuoliams, pasauliečiams, kurie savo pasiaukojamu darbu prisideda, kad šis katalikiškos krypties laikraštis pasiektų mus, praskaidrindamas mūsų gyvenimus, pakylėtų mūsų dvasią arčiau tikėjimo, meilės, vilties ir teisingumo.

Mielieji, sveikinu jus artėjančios Kristaus Gimimo šventės – šv. Kalėdų ir Naujųjų 2005 metų proga ir linkiu:

Gyvuokite ilgai, kaip girios ąžuolai,
Gimtinėje šaknis įleidę!
Tegul viltis ir sveikata,

Dievo palaima, nuotaika gera
Jus lydi ilgą, ilgą kelią!

Dalia OKSIENĖ

Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija