Atnaujintas 2004 gruodžio 17 d.
Nr.95
(1298)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Atverkime savo širdį

Benjaminas ŽULYS

Tarp adventinės vakaronės
dalyvių - sesuo Irena (viduryje)

Nuoširdi ir įspūdinga adventinė vakaronė įvyko Kaune, Kardinolo Vincento Sladkevičiaus memorialiniame bute-muziejuje, kurią jos rengėjai pavadino „Rasokite, dangūs, iš aukštybių“. Joje, be kitų svečių, dalyvavo Lampėdžių ir Aleksoto bendruomenių atstovai, beje, daugiausia moterys. Susirinkusiesiems buvo pateikta įdomi šiai šventei skirta meninė programa. Kalbėta apie Dievo meilę, žmogaus dvasingumą, jo siekius, žengiant gyvenimo keliu.


Prasmingas Išganytojo laukimas

Kas perskaitys ar išgirs pirmąjį ketvirtojo Advento sekmadienio Evangelijos sakinį: „Jėzaus Kristaus gimimas buvo toksai“ (Mt 1, 18), tegul nepagalvoja, kad Katalikų Bažnyčios hierarchai kokiu nors juridiniu dekretu (skubos tvarka) yra priėmę kažkokį naują potvarkį, kuris neva rekomenduoja (jei tik kas nors pageidauja) pradėti švęsti Kalėdas ne gruodžio 25 – ąją, o, pavyzdžiui, savaite anksčiau.


Sielovados centre - ir kultūrinė programa

Panevėžio Kun. Kastyčio
Ramanausko lopšelio-
darželio vaikai
rodo meninę programą

Šių metų pavasarį Panevėžio vyskupijos Sielovados centras (administratorė Laima Jurgėlienė) persikėlė į atnaujintas, erdvesnes patalpas, esančias prie vienuoliams marijonams priklausančios Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo koplyčios Marijonų gatvėje, 24. O Panevėžio vyskupijos kurija persikėlė į Upytės gatvėje, netoli vyskupo Kazimiero Paltaroko vidurinės mokyklos bei Kristaus Karaliaus Katedros, esančias patalpas, kuriose kartu veikia ir „Caritas“.


Jaučiama Kalėdų laukimo dvasia

Dažnokai tenka lankytis Tauragės Švč.Trejybės bažnyčioje, kurioje klebonu ir dekanu dirba kun. Alvydas Bridikis. Ir kiekvieną kartą iš šios bažnyčios aš išeinu dvasiškai sustiprėjęs, nepaprastu gerumu savo artimui praturtėjęs. Net mažiausias viduje susikaupęs pyktis kažkur pradingsta.


„Mylėti iš savęs išeinant, virš savęs pakylant“

Kolpingo draugija – tai Adolfo Kolpingo įsteigta ir jo suformuota katalikiška švietimo bei veiklos bendruomenė, akcentuojanti šeimyniškumą ir globą gyvenimo kelyje.

Švietimas, veikla ir draugiškumas – tai trys būdingi ir vienas su kitu glaudžiai susiję darbo bei gyvenimo draugijoje matmenys. Draugija dirba šeimos politikos srityje: rengia kursus, konferencijas aktualiais šeimai klausimais, organizuoja šeimų stovyklas, krikščioniško socialinio mokymo seminarus, dalyvauja vietinių ir tarptautinių projektų rengime, švietimo bei socialinėje srityje. Vietinė bendruomenė vadinama Kolpingo šeima, kurios veikla artimai siejasi su parapija.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija