Atnaujintas 2004 gruodžio 17 d.
Nr.95
(1298)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Sielovados centre - ir kultūrinė programa

Panevėžio Kun. Kastyčio
Ramanausko lopšelio-
darželio vaikai
rodo meninę programą

Šių metų pavasarį Panevėžio vyskupijos Sielovados centras (administratorė Laima Jurgėlienė) persikėlė į atnaujintas, erdvesnes patalpas, esančias prie vienuoliams marijonams priklausančios Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo koplyčios Marijonų gatvėje, 24. O Panevėžio vyskupijos kurija persikėlė į Upytės gatvėje, netoli vyskupo Kazimiero Paltaroko vidurinės mokyklos bei Kristaus Karaliaus Katedros, esančias patalpas, kuriose kartu veikia ir „Caritas“.

Sielovados centras po vienu stogu sutelkė ir suvienijo daugelį centrų. Čia veikia ne tik Katechetikos (vadovė Zita Tručionienė) bei Šeimos centrai (direktorė Jūratė Šaumanienė), bet yra įsikūręs ir Jaunimo centras (koordinatorius kun. Romualdas Zdanys), vietos užtenka Panevėžio krašto ateitininkams ( vadovė Irena Bikulčienė) bei skautams (vad. Arvydas Kliukas). Besidomintieji religine literatūra gali užsukti į Katechetikos centro knygyną, kur ras puikių dvasinių knygų, katechetinės literatūros, paties centro išleistų mokymo priemonių (direktorė Jūratė Ragaišytė). Sielovados centre telkiasi ir jaunimas, kuris čia susirenka aptarti savo planų, būsimų renginių, organizuoja susitikimus. Jaunimą globoja Kun. Alfonso Lipniūno kultūros centro darbuotojas Alvydas Švelnia, viena aktyviausių dalyvių ir organizatorių Elona Stasiūnaitė. Maltos ordino pagalbos tarnybos reikalais rūpinasi jos vedėjas Gediminas Liulevičius. Sielovados centre rinksis ir Gausių šeimų bendrijos nariai (pirmininkė Lina Atkočiūnienė). Centre dirbs ne tik atskirų organizacijų vadovai, bet vyks ir paskaitos, seminarai, numatomi ne tik religinio, bet ir kultūrinio pobūdžio renginiai.

Lapkričio 6 dieną Panevėžio vyskupijos Katechetikos, Jaunimo bei Šeimos centrai sukvietė panevėžiečius į pirmąjį renginį – buvo atidaryta vilnietės Eucharistinio Jėzaus seserų kongregacijos vienuolės Agnės Birutės Gučaitės fotografijos paroda. Ji skirta Eucharistiniams metams (nuo šių metų spalio iki 2005 m. spalio) pažymėti, kuriuos visai neseniai paskelbė popiežius Jonas Paulius II. Ta pačia proga buvo prisimintas ir pasaulinis Eucharistijos kongresas, įvykęs šiais metais Meksikoje. Pirmajame Selovados centro aukšte eksponuojamos nuotraukos, įvairių šalių gamtos vaizdai, su Jėzaus Kristaus kryžiaus simbolika. Antrąjį aukštą papuošė vaizdai iš Šv. Žemės, kurioje pati fotografė lankėsi. Šios nuotraukos turėtų lankytojus supažindinti su žemiškojo Jėzaus gyvenimo aplinka bei kultūra, priartinti prie Eucharistijos, įsteigtos Paskutinės Vakarienės metu. Pristatydama fotografijas autorė sakė: „Eucharistinį Jėzų sutinku ne tik atsiklaupusi prieš tabernakulį, bet ir keliaudama per pasaulį regiu kiekviename sutiktame žmoguje. Švč.Trejybės spindesį pamačiau ir Grūdos pakrantėse, ir tekančios saulės spinduliuose Ignalinos krašto ežeruose, ir Ispanijos, Portugalijos, Kaukazo, Slovėnijos, Alpių kalnuose, ir jūros pakrantėse. Nukryžiuotąjį Jėzų išvydau Vilnelės atodangoje, o Jo kryžių – medžio šakose. Čepkelių ir Aukštadvario vandens augaluose atpažinau tą ypatingą vienybę tarp žmogaus ir Jėzaus, kuria Jis mus apdovanojo įsteigdamas Eucharistiją”.

Renginį vedė Juozo Miltinio dramos teatro aktorius Albinas Keleris. Kalbėjo Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas. Ta proga buvo parengta ir meninė programa „Aš jums duosiu naują gyvenimą“, kurią atliko Kun. Kastyčio Ramanausko lopšelio–darželio auklėtiniai, Kazimiero Paltaroko vidurinės bei Vytauto Mikalausko pagrindinės mokyklos moksleiviai. Po renginio visi dalyviai buvo pakviesti į Marijonų koplyčią, kur vyko Švč. Sakramento adoracija, o vėliau bendruomeniškai švęsta Eucharistija ir dar kartą apmąstytas popiežiaus kvietimas.

Klierikas Justas JASĖNAS

Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija