Atnaujintas 2004 gruodžio 17 d.
Nr.95
(1298)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Jaučiama Kalėdų laukimo dvasia

Dažnokai tenka lankytis Tauragės Švč.Trejybės bažnyčioje, kurioje klebonu ir dekanu dirba kun. Alvydas Bridikis. Ir kiekvieną kartą iš šios bažnyčios aš išeinu dvasiškai sustiprėjęs, nepaprastu gerumu savo artimui praturtėjęs. Net mažiausias viduje susikaupęs pyktis kažkur pradingsta.

Ypač šioje bažnyčioje jaučiama Advento dvasia.

Paskutinį lapkričio sekmadienį Tauragės Švč.Trejybės bažnyčia, kaip ir visas katalikiškas pasaulis, pradėjo naujus liturginius metus, kurie nesutampa su pasaulietiškais. Be to, šiuo sekmadieniu buvo pradėtas Adventas - tylos, ramybės ir susikaupimo metas.

Tą pirmąjį Advento sekmadienį Švč.Trejybės bažnyčioje, prie centrinio altoriaus, buvo uždegtos keturios didelės žvakės, simbolizuojančios keturias Advento savaites. Į šv. Mišias susirinko daug jaunimo, vaikų. Sumą aukojęs klebonas dekanas kun. A.lvydas Bridikis pasakė prasmingą pamokslą, skirtą Advento laikotarpiui. Ganytojas paskelbė, kad Advento metu bažnyčioje stovės didžiulė dėžė – skrynia su angelu, į kurią tikintieji gali dėti įvairių daiktų, kurie vėliau bus išdalyti vargstantiesiems. Net iki ašarų tikinčiuosius sujaudino itin nuoširdus klebono kvietimas kuo aktyviau prisidėti prie šios adventinės ir kalėdinės akcijos. Pasak klebono dekano kun. A.Bridikio, numegztas ir atneštas šalikėlis gal kam nors sušildys skaudančią gerklę, o pirštinės – nuo šalčio pamėlusias rankas. Tauragės klebonas ne kartą savo nuostabiai gražiose homilijose, o ypač adventinėse, yra pabrėžęs, jog neteistume tų, kurie gyvenime klysta. Pasak ganytojo, teiskime jų ydas, klaidas, jas vykime laukan iš puolusio žmogaus, o kūną pridenkime drabužiu, alkanam ištieskime duonos riekę, sušildykime karštos sriubos lėkšte ar arbatos puodeliu. „Gerais darbais puoškime vienas kitą ir pasaulį“, - ne kartą yra sakęs klebonas dekanas kun. A.Bridikis.

Tikrai gera būna širdžiai ir sielai po tokių žodžių!

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Šilalė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija