Atnaujintas 2004 gruodžio 22 d.
Nr.96
(1299)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Languose uždegamos žvakutės

Panevėžio savivaldybės viešosios bibliotekos filiale „Šaltinėlis“ atidaryta Panevėžio vyskupijos „Caritas“ vaikų ir jaunuolių užimtumo centro vaikų darbų paroda, skirta adventinei akcijai „Gerumas mus vienija“.

Tai trečia tokia ekspozicija artėjant Kalėdoms. Dvi jų buvo surengtos ankstesniais metais. Mintis rengti parodas bibliotekoje kilo ėmus bendradarbiauti vyskupijos „Caritas“ ir „Šaltinėliui“. Į pirmosios atidarymą atvyko vyskupas Juozas Preikšas, į antrosios - kun. Robertas Grigas. Šiemet į biblioteką nepasididžiavo užsukti vyskupas Jonas Kauneckas. Daugelį parodos atidarymo dalyvių jis žavėjo savo kuklumu ir paprastumu. Ganytojas kalbėjo apie gerumą, kuris šiandien ypač reikalingas. Vyskupas visiems linkėjo geros nuotaikos ir stiprios sveikatos. „Caritas“ jauniesiems panevėžiečiams nešykštėjo dovanėlių, biblioteka juos pradžiugino spalvingomis knygutėmis. Šventė neapsiėjo be vaišių.

Iki Trijų Karalių čia apsigyveno dirbiniai iš molio ir popieriaus karpiniai. Pirmieji įsikūrė ant palangių, antrieji - ant vidaus sienų. Darbeliams duota pakankamai erdvės. Šventinė ekspozicija tiesiog žavi savo jaukumu. Rengiant parodą konsultavo dailininkė Stasė Medytė.

Artėjant šv.Kalėdoms kiekvieną vakarą bibliotekos languose uždegamos žvakutės. Jos šventiškai nuteikia einančiuosius Vasario 16-osios gatve. Tai jiems padaro visiškai kitokį įspūdį, nei būtų įžiebtos elektros lempučių girliandos.

Bronius VERTELKA

Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija