Atnaujintas 2004 gruodžio 24 d.
Nr.97
(1300)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Susitiko Tauragės apskrities skautai

Per šv. Mišias giedojo
ir grojo šilališkiai skautai

Lapkričio pabaigoje Šilalės Stepono Dariaus ir Stasio Girėno vidurinėje mokykloje dvi dienas vyko Tauragės apskrities bendrojo lavinimo mokyklų moksleivių skautų sueiga pagal visiems gerai žinomą šūkį: „Dievui, Tėvynei ir artimui!“. Suvažiavo apskrities skautai iš Jurbarko, Viešvilės, Smalininkų, Eržvilko, Sudargo, Naujamiesčio ir Lukšių bendrojo lavinimo mokyklų. Tokios Tauragės apskrities skautų sueigos organizuojamos kasmet. Pirmoji sueiga buvo suorganizuota Smalininkuose, antroji – Eržvilke. Trečiajai sueigai skautai pasirinko Šilalę, kad galėtų apsilankyti ir pasimelsti Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje. Pagrindinė šios sueigos organizatorė buvo Šilalės S.Dariaus ir S.Girėno vidurinės mokyklos mokytoja Lina Jasaitė, viena iš aktyviausių tikybos mokytojų. Šioje sueigoje dalyvavo ir jaunieji ateitininkai iš Šilalės S.Dariaus ir S.Girėno bei Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio vidurinių mokyklų. Naujasis Šilalės dekanas kun. Stasys Toleikis deda didžiules viltis į religines jaunimo organizacijas, nes tik šios ir naujai steigiamos jaunimo organizacijos gali patraukti jaunus žmones į bažnyčią.

Visiems suvažiavusiems skautams išsirikiavus vidurinės mokyklos fojė, buvo įnešta Lietuvos valstybinė vėliava ir sugiedotas valstybinis himnas. Po to vyko delegacijų raportai – prisistatymai. Skautus pasveikino į sueigą pakviestas mokyklos direktorius Arūnas Aleksandravičius. Jis linkėjo jaunatviško ryžto ir energijos pritraukiant kuo daugiau jaunimo į šią dorovingą organizaciją. Gražių linkėjimų skautams sakė ir jų vadovai.

Pasibaigus iškilmingai sueigai, skautai kartu su atvykusiais minėtų mokyklų ateitininkais susirinko į skautiškais akcentais išpuoštą mokyklos aktų salę. Jos scenoje „liepsnojo“ laužas, sukrautas iš tikrų pagalių ir aplinkui pristatinėtų mažų degančių žvakučių. Visi, kaip ir dera skautams, susėdo ant grindų prie scenoje „degančio“ laužo. Kiekviena skautų delegacija parodė meninę programėlę, propaguojančią dorą, dvasinį gyvenimą. Tai buvo smagūs skautų gyvenimo vaizdeliai. Tą vakarą buvo mokomasi ir naujų giesmių. Giedoti mokė šilališkiai skautai, pritardami gitaromis. Be to, buvo šokama, pasakojami įvairūs šmaikštūs pasakojimai, žaidžiama. Smagiai pabendravę, pasilinksminę, po vakaro maldų skautai nuėjo miegoti.

Kitą dieną po rytmetinių maldų ir pusryčių, gražiai išsirikiavę, visi patraukė į Šilalės bažnyčią, kur jų jau laukė klebonas kun. S.Toleikis ir vikaras kun. Sigitas Valauskis. Pastarasis klausė išpažinčių, o klebonas aukojo šv. Mišias, skirtas skautams ir jų vadovams.

Pasibaigus pamaldoms, skautai susipažino su Šilale, o sugrįžę vėl į mokyklą, toliau dirbo pagal tos dienos programą: dalyvavo įvairiose estafetėse, piešimo konkursuose ir kt. Be to, susipažino su vasarą Šilalėje vykusios Tauragės apskrities dainų šventės vaizdinga medžiaga. Trečioji Tauragės apskrities skautų sueiga baigėsi iškilminga rikiuote ir sugiedotu Lietuvos himnu.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Šilalė

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija