Atnaujintas 2004 gruodžio 31 d.
Nr.98
(1301)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Aukos senelių namams

Akciją „Paprastas stebuklas”
užbaigė kalėdinis koncertas
sostinės Bernardinų bažnyčioje,
kurį vedė brolis Astijus Kungys
ir žurnalistė Gabija Vitkevičiūtė

Prieš mėnesį, pranciškonų pakviesti atsigręžti į vienišus senukus, žmonės skambino akcijos „Paprastas stebuklas” telefonu ir iki Kūčių paaukojo per 43 tūkst. litų. Į akcijos sąskaitas pervesta 21 495 litai.

Antrąją Kalėdų dieną Bernardinų bažnyčioje surengas kalėdinis koncertas, skirtas vargingiausiems senelių namams paremti. Populiarias kalėdines giesmes ir melodijas labdaros renginyje atliko Antano Šabaniausko premijos laureatė Nelė Paltinienė. Programoje dalyvavo Lietuvos radijo ir televizijos lengvosios muzikos orkestras, Vilniaus miesto muzikos mėgėjų simfoninis orkestras „Vilnius”, vyrų choras „Aidas”, Nacionalinės filharmonijos solistė Judita Leitaitė, Deivydas Staponkus, Veronika Pavilionienė, Jurga Šeduikytė, vaikų choras „TeleBimBam” ir kiti atlikėjai.

Pasak brolio Astijaus Kungio, įvairiose globos įstaigose gyvena beveik penki tūkstančiai artimųjų ir draugų užmirštų žmonių. Dauguma jų dienas leidžia sovietmečiu statytose ir niekada neremontuotose patalpose.

Prieš paskelbdami akciją vienuoliai ir interneto dienraščio bernardinai.lt žurnalistai lankė senelių namus ir pastebėjo, kad prasčiausios sąlygos - savivaldybių ir seniūnijų išlaikomose globos įstaigose.

”Seni žmonės iš tikrųjų užmiršti ir palikti likimo valiai, o senatvė gėdinga”, - kalbėjo brolis Arūnas Pranciškus Peškaitis. Pasak jo, atvažiuoti pas vaikus morališkai daug linksmiau, o susitikęs su seneliais tarsi bėgi nuo jų, bodiesi tomis pačiomis paskutiniuosius gyvenimo metus gyvenančių žmonių kalbomis. ”Tačiau jei anksčiau neiškeliausim pas Viešpatį, kiekvienas iš mūsų atsidursime tokioje situacijoje. Kaip priimsime pasaulį ir kaip jis mus tuomet priims? Kai apie tai susimąstai, norisi seniems žmonėms padaryti šventę nors per Kalėdas”, - sakė vienuolis.

Pagal Eltą

Valdo Kopūsto (ELTA) nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija