Atnaujintas 2005 sausio 7 d.
Nr.2
(1303)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

„Gerumo plytomis“ pagerbti kilniais poelgiais pasižymėję žmonės

Kazimieras DOBKEVIČIUS

Kauno miesto meras
Arvydas Garbaravičius
stikline „Gerumo plyta“
pagerbia Lietuvos
šv. Kazimiero seserų
kongregaciją, dovanojusią
prieglobstį vienuolyne
Pažaislio muzikos festivaliui.
„Gerumo plyta“ įteikiama
kongregacijos vadovei
s. motinai Remigijai
ir jos pavaduotojai s. Julitai
Aliaus Koroliovo
(ELTA) nuotrauka

Jau ketvirtus metus Kauno rotušėje prieš pat Naujuosius metus miestui nusipelniusiems kauniečiams ir užsienio piliečiams įteikiamos „Gerumo plytos“. Rotušės menėje susirinkę būsimieji laureatai ir svečiai laukė, kas tie dvidešimt penki laimingieji, gausiantys šį apdovanojimą. Prieš įteikdamas apdovanojimus Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius pasakė: „Už gražius poelgius, išskirtinius darbus, už laiku ištiestą pagalbos ranką, širdies šilumą ir mokėjimą pasidalyti ja su kitais, pagerbiame tuos, kurie to nusipelnė. Stiklinė plyta - kūrybos ir gerumo miesto statybos priemonė. Iš tų gerumo plytų miesto dar nepastatysime, bet gerumo sienai plytų jau pakanka. Skleiskime plačiau žinią apie gerus darbus, dėkodami kiekvienam, kuris stengiasi gerumu praturtinti ir save, ir greta esančius“.


Geradariams - Šv. Kristoforo statulėlės

Vilniaus meras Artūras
Zuokas Šv. Kristoforo statulėlę
įteikia Švč. M. Marijos Nekaltojo
Prasidėjimo vargdienių seserų
vyriausiajai vadovei s. Ignei
Marijošiūtei Mykolo Ambrazo
(ELTA) nuotrauka

Labiausiai 2004 metais sostinei nusipelniusiems žmonėms ir organizacijoms Miesto globėjo Šv. Kristoforo statulėles Rotušės aikštėje įteikė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Švenčiausios Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo vargdienių seserims, kurių pastangomis buvo atnaujintas pačioje Vilniaus širdyje, šalia Prezidentūros esantis Bonifratrų vienuolyno pastatų kompleksas, įteiktas apdovanojimas už miesto paveldo puoselėjimą.


„XXI amžius“ Molėtuose

Elvyra ŽEIŽIENĖ

Molėtų parapijos klebonas
kun. Kęstutis Kazlauskas
ir bendruomenės atstovai
svetingai priėmė laikraščio
,,XXI amžius“ darbuotojus

Gruodžio pabaigoje vykdami į Molėtus, į susitikimą su aktyviais parapijos nariais, grožėjomės išradingomis šventinėmis girliandomis bei šviesiomis kompozicijomis, tačiau pačią tikriausią kalėdinę nuotaiką pajutome šio miesto Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje. Ji buvo pilna vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų. Prie klausyklos, beveik iki laukujų durų, išsirikiavę tikintieji bei čia pat vykstanti „Caritas“ organizacijos kalėdinė akcija ,,Gerumas mus vienija‘‘ iškalbingai liudijo,jog Molėtuose rengiamasi Kalėdoms , kaip ,,nuostabių mainų“ paslapčiai. Po vakarinių šv. Mišių, kurias aukojo parapijos klebonas dekanas kun.Kęstutis Kazlauskas, parapijos namuose taip pat tvyrojo skaidri Advento, laukimo ir pasidalijimo dvasiniais lobiais, nuotaika, vienydama ,,XXI amžius“ laikraščio darbuotojus bei skaitytojus.


Kūčių vakaras Vilniaus seminarijoje

Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje Kristaus Gimimo šventės prasidėjo gruodžio 22 dieną, kai seminaristai užbaigė žiemos sesiją ir tą patį vakarą, prieš išsiskirstydami atostogoms ir darbui parapijose, susirinko prie Kūčių stalo.

Keli seminaristai, vadovaujami trečiakursio Dainiaus Matiuko, tądien aplankė Vilniaus reabilitacijos ir gerontologijos centrą (direktorius Vidmantas Alekna), kur seneliams paskaitė pranciškono Leonardo Andriekaus ir kun. dr. Kęstučio A. Trimako kalėdinės poezijos, drauge giedojo Gimimo šventės giesmes. Grojo ketvirtojo kurso klierikas Mantas Masiokas. Centro direktorius V. Alekna pasidžiaugė klierikų apsilankymu ir ragino tęsti bendrystę.


Dorinis ugdymas:
problemos ir perspektyvos

Gruodžio 3 dieną Religijos studijų kolegijoje Kaune vyko respublikinė praktinė konferencija tema „Dorinis ugdymas bendrojo lavinimo vidurinėse mokyklose: problematika ir perspektyvos“. Konferencijoje dalyvavo dešimt prelegentų iš Vilniaus, Kauno ir Marijampolės. Konferenciją palaimino ir įžanginį žodį tarė Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, SJ. Jis atkreipė dėmesį į tai, jog bet kokie teoriniai svarstymai dažnai nieko iš esmės nepakeičia. Todėl priminė, jog būtina atsigręžti į save ir savo veiklą, nes praktiniame dorinio ugdymo procese daugiau nulemia ugdytojo asmenybė: labiau mokome savo pavyzdžiu, o ne žodžiais. Religijos studijų kolegijos direktorius kun. Vidmantas Balčaitis taip pat palinkėjo, kad konferencijos metu gauta informacija būtų pritaikyta dorinio ugdymo praktikoje.


Tikybos mokytojai Molėtų dekanate

Molėtų dekanatas yra Kaišiadorių vyskupijoje. Jam priklauso penkiolika parapijų: iš jų vienuolika yra Molėtų rajone, trys – Utenos ir viena Švenčionių rajono teritorijoje. Dekanatui vadovauja energingas ir sumanus Molėtų parapijos klebonas dekanas kun. Kęstutis Kazlauskas. Jis nuolat bendrauja su Molėtų rajono meru Valentinu Stundžiu, kuris yra Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas, su rajono Kultūros ir švietimo skyriaus vedėja Nijole Kimbariene, mokyklų vadovais, tikybos mokytojais.


Lietuvos Prezidentas pagyrė Caritas darbuotojus bei savanorius

Gruodžio 6 dieną Lietuvos Respublikos Prezidentūroje pirmą kartą minėta Tarptautinė savanorio diena. Organizatoriai – Prezidentūra bei Lietuvos ir JAV iniciatyvų fondas – sukvietė į renginį daugiau kaip šimtą įvairiose srityse besidarbuojančių savanorių, taip pat daugiausia savanorių subūrusių iniciatyvų organizatorius. Į susirinkusiuosius sveikinimo žodžiu kreipėsi prezidentas Valdas Adamkus: „Jūs vienijate mūsų visuomenę, stiprinate joje bendruomenės pradus”. Šalies vadovas džiaugėsi pasiaukojamu ir įkvepiančiu savanorių darbu, jų skleidžiamomis idėjomis.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija