Atnaujintas 2005 sausio 7 d.
Nr.2
(1303)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

„Gerumo plytomis“ pagerbti kilniais poelgiais pasižymėję žmonės

Kazimieras DOBKEVIČIUS

Kauno miesto meras
Arvydas Garbaravičius
stikline „Gerumo plyta“
pagerbia Lietuvos
šv. Kazimiero seserų
kongregaciją, dovanojusią
prieglobstį vienuolyne
Pažaislio muzikos festivaliui.
„Gerumo plyta“ įteikiama
kongregacijos vadovei
s. motinai Remigijai
ir jos pavaduotojai s. Julitai
Aliaus Koroliovo
(ELTA) nuotrauka

Jau ketvirtus metus Kauno rotušėje prieš pat Naujuosius metus miestui nusipelniusiems kauniečiams ir užsienio piliečiams įteikiamos „Gerumo plytos“. Rotušės menėje susirinkę būsimieji laureatai ir svečiai laukė, kas tie dvidešimt penki laimingieji, gausiantys šį apdovanojimą. Prieš įteikdamas apdovanojimus Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius pasakė: „Už gražius poelgius, išskirtinius darbus, už laiku ištiestą pagalbos ranką, širdies šilumą ir mokėjimą pasidalyti ja su kitais, pagerbiame tuos, kurie to nusipelnė. Stiklinė plyta - kūrybos ir gerumo miesto statybos priemonė. Iš tų gerumo plytų miesto dar nepastatysime, bet gerumo sienai plytų jau pakanka. Skleiskime plačiau žinią apie gerus darbus, dėkodami kiekvienam, kuris stengiasi gerumu praturtinti ir save, ir greta esančius“.

Į Kauno miesto garbės knygą jau įrašomos naujos apdovanotųjų simboline mero dovana kauniečių ir kitų šalių piliečių pavardės. Pagarbos ir dėkingumo simbolį iš mero rankų gavo krašto apsaugos savanoris Tomas Kačergis, ugniagesiai Aleksejus Andriuškevičius ir Vitas Rimkus, devynių vaikų mama Emilija Perlienė, devyniolikmetė savanorė iš Vokietijos Irmi Ranner, kraujo donoras Antanas Damarackas, Lietuvos šv. Kazimiero seserų kongregacijos vienuolės (apdovanojimą priėmė vyresnioji sesuo motina Remigija, jos pavaduotoja s. Julita ir kitos), Šv. Elzbietos kongregacijos sesuo motina Myrta Štioklė iš Vokietijos (apdovanojimą priėmė Kauno Šv. Elzbietos seserų kongregacijos vyresnioji sesuo Jolanta), Kauno Švč. M.Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčios rektorius kun. Kęstutis Rugevičius ir Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios klebonas kun. Vytautas Grigaravičius, Kauno arkivyskupijos „Caritas“ reikalų vedėja Ona Virbašiūtė bei grupė verslininkų, trenerių, aktorių.

Viena apdovanotųjų, „Vilties“ bendrijos pirmininkė Joana Šimanauskienė, atsidėkodama prakalbo savo kūrybos eilėmis apie jautrumą, gėrį, viltį ir meilę. Savo menu Gerumo šventės dalyvius pagerbė ir jaunieji atlikėjai - Muzikos ir teatro akademijos Kauno fakulteto studentė solistė Vida Miknevičiūtė, koncertmeisterė Agnė Pranculytė, J.Naujalio muzikos gimnazijos moksleiviai Vytautas Giedraitis ir Vytautas Žemaitis, J. Gruodžio konservatorijos studentė Ugnė Tiškutė bei „Gerumo plytomis“ apdovanoti Ražaičių šeimos vaikai, daugelio tarptautinių konkursų laureatė mažoji pianistė Inga Liukaitytė.

Nutarta įkurti Gerumo klubą. Jo devizu žadama pasirinkti Kauno miesto garbės piliečio kardinolo Vincento Sladkevičiaus žodžius: „Padaryk mane gerumo ženklu“. „Gerumas, atjauta, labdara, solidarumas, artimo meilė - pagrindinė bendrabūvio kryptis, tas modelis, pagal kurį žmonės turėtų elgtis vieni su kitais ir ieškoti naujų savęs įprasminimo formų”, - teigia idėjos autorė, Kardinolo V.Sladkevičiaus memorialinio muziejaus vedėja Irena Petraitienė. Steigiamasis naujojo klubo susirinkimas numatytas sausio 9 dieną 14 val. Jis įvyks Kardinolo V. Sladkevičiaus memorialiniame muziejuje (M.Valančiaus g. 6).

Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija