Atnaujintas 2005 sausio 19 d.
Nr.5
(1306)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Radviliškio bažnyčią papuošė geležinkelininkų dovana

Radviliškio Švenčiausiosios Mergelės Marijos Gimimo bažnyčia pasipuošė naujais paveikslais. Tai akcinės bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ dovana Radviliškio parapijai.

Paveikslus „Marija ir Jėzus su škaplieriais“ ir „Marijos gimimas“ bažnyčios užsakymu nutapė panevėžietis dailininkas Stasys Petrauskas. Paveikslai nutapyti specialiai šiems maldos namams ir priderinti prie bažnyčios titulo. Abiem dailės kūriniams autorius iš medžio išdrožė ir meniškus rėmus.

Galimybė taip pagyvinti ir praturtinti bažnyčios interjerą atsirado praėjusią vasarą, kai AB „Lietuvos geležinkeliai“ Radviliškio bažnyčiai paaukojo tris tūkstančius litų. Pasak Radviliškio dekano ir bažnyčios klebono kun. Gintaro Antano Joniko, geležinkelininkų auką norėjosi ilgam įprasminti, tad mintys krypo į meno kūrinius.

Dailės kūriniai – ne vieninteliai nauji akcentai, atsiradę pernai suremontuotoje, atnaujintoje Radviliškio bažnyčioje. Virš altoriaus iškilusio kryžiaus anksčiau taip pat nebuvo. Jis į Radviliškį atkeliavo iš Lenkijos vietovės, iš kurios buvo kilęs šventasis Maksimiljanas Kolbė – vienuolis pranciškonas, Osvencimo koncentracijos stovyklos kankinys, 1941 metais paaukojęs savo gyvybę už daugiavaikės šeimos tėvą, kuriam grėsė mirtis.

Pagal Eltą

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija