Atnaujintas 2005 sausio 19 d.
Nr.5
(1306)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Fotografijose – iškentėta diagnozė

Eglė Mėlinauskienė ir vienas
iš jos parodos herojų
klaipėdietis Julius Triuška
Algimanto Žižiūno nuotrauka

Vilnius. Lietuvos fotomenininkų sąjungos „Prospekto“ galerijoje veikia autorinė Eglės Mėlinauskienės fotografijų paroda „Diagnozė“, pristatoma kartu su pirmuoju autorės kūrinių katalogu.

40-metė E. Mėlinauskienė yra baigusi tuometinio Kauno politechnikos instituto (dabar Technologijos universitetas) Lengvosios pramonės fakultetą, prieš kelerius metus apgynė nekilnojamojo turto vadybos magistro laipsnį. Vėlyvas debiutas fotografijoje buvo nulemtas gyvenimo aplinkybių – darbo, vaikų, persikvalifikavimo į naują profesiją.

Kaip teigia fotografijos kritikas Skirmantas Valiulis, į medicinos temą fotografijoje E. Mėlinauskienę įsuko pats gyvenimas – autorė nėra jokia reportažininkė, nevykdo jokio užsakymo, bet per fotografiją mėgina suvokti save ir išgelbėti kitus nuo baimės, kad vieną dieną gali būti diagnozuotas vėžys. Vėžininkų palatoje autorę domina ne tiek operacija ir gydytojo veiksmai, kiek ligonių būsenos ir kontaktai. Tik pabuvus šioje palatoje ne vieną dieną ir savaitę, galima surasti ir pajusti tas trapias gyvenimo būsenas, intymiai stebėti meilės švelnumą pro užuolaidą, išmokti neišbaidyti veidų su fotokamera, pabrėžia S. Valiulis.

Ši paroda „Prospekto“ galerijoje veiks iki sausio 23 dienos.

Pagal Eltą

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija