Atnaujintas 2005 sausio 21 d.
Nr.6
(1307)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Kas šiandien valdo Lietuvą?

Antanas UOSIS

Tokį klausimą šiandien sau užduoda daugelis sąmoningų Lietuvos piliečių. Išvarginti pastarųjų mėnesių skandalų, jie norėtų nors mažyčio stabilumo. Tačiau Lietuvą krečia vienas skandalas po kito. Beveik reabilituoto nušalintojo prezidento istorija yra tik šio triukšmo pradžia. Kad ir ką sakytum, naujausių skandalų herojai ir jų keliamos ar potencialios grėsmės yra dažnai ne ką mažesnės už R.Pakso ir jo komandos išdaigas.


Dėl ketinimų įslaptinti
KGB dokumentus
bei dėl „KGB rezervo“

Lietuvos Respublikos Prezidentui

Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkui

Lietuvos Respublikos Ministrui Pirmininkui

Pastaruoju metu nemažėja įvairiausių skandalų, susijusių su KGB. Mėginimas apriboti naudojimąsi slaptaisiais archyvais yra niekuo nepagrįstas. Tai akivaizdus noras nuslėpti tiesą nuo visuomenės, ją iškraipyti, apriboti Lietuvos piliečių teisę gauti informaciją. Tai vienas ryškiausių pastarojo meto aukščiausios valdžios teisinio nihilizmo pavyzdžių. Ir tai anaiptol ne skandalų pabaiga. Tikėtina, kad jų tik gausės, jei žiniasklaidai nebus trukdoma teikti visuomenei tikslią informaciją. Paaiškėjo, kad aukšti valstybės pareigūnai priklausė vadinamajam „KGB rezervui“. Tačiau Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas jau skandalo pradžioje pareiškė, jog į aukštus postus skiriant tiek A.Pocių, tiek A.Valionį, buvo žinoma apie jų biografijų faktus, tačiau pastarieji savo darbu įrodė lojalumą Lietuvai.


Pirmiausia išspręsti principinės
svarbos klausimus

Lietuvos Respublikos Prezidentui

Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkui

Lietuvos Respublikos Ministrui

Pirmininkui

Jau kuris laikas žiniasklaidoje skelbiama informacija apie Rusijos Federacijos vadovybės rengimąsi iškilmingam Antrojo pasaulinio karo pabaigos minėjimui Maskvoje. Į šį renginį kviečiami daugelio pasaulio valstybių, tarp jų ir Lietuvos, vadovai.


Nesileiskime niekinami

Štai jau keturioliktąjį kartą sukamės prie Seimo rūmų, prie Sausio 13-osios aukų atminimo ir pagerbimo laužų. Visi jūs, ypač buvę AT - parlamento gynėjai, Televizijos bokšto ir valstybei svarbių objektų gynėjai, turite ką prisiminti, ką pagerbti ir ką paminėti. Daugelis čia susirinkusiųjų buvote pačiose atkurtos mūsų savanoriškos kariuomenės ištakose, o tai buvo ne taip paprasta. Savanoriškoji tarnyba buvo sukurta, galima sakyti, tuščioje vietoje, beveik neturint jokių resursų, jokios realios ginkluotės. Neblogai ginkluota buvo tik tuometinio vidaus reikalų ministro M.Misiukonio vadovaujama milicija, o AT gynėjams nebuvo suteikta jokios paramos, jie teturėjo štangą, keliolika mažo kalibro ir medžioklinių šautuvų, vieną kitą Antrojo pasaulinio karo kovinį ginklą ir mano kūrybinėse dirbtuvėse pogrindžio sąlygomis pagamintas granatas bei vadinamuosius molotovo kokteilius – savaime užsiliepsnojančias granatas.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija