Atnaujintas 2005 sausio 28 d.
Nr.8
(1309)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Šventė ir nerimas – visada kartu

Vyskupas dr. Jonas Boruta
pasakoja apie prakartėlę

Varniai. Sausio 2 dieną Varnių Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus bažnyčioje įvyko iškilminga Trijų Karalių šventė. Jai, pasitelkęs šios bažnyčios darbuotojus, jau iš anksto rengėsi ilgametis Varnių parapijos klebonas kan. Jonas Petrauskis. Iškilmėms rengėsi ir Varnių kultūros namų, Varnių miestelio bibliotekos darbuotojai, ta proga pastatę nuotaikingą kalėdinį vaidinimą „Kūčių nakties pasaka“. Scenarijų parašė, režisavo ir pati su vaikais bei Kultūros namų ir bibliotekos darbuotojais vaidino Varniuose gyvenanti, o Viekšnelių pagrindinėje mokykloje dirbanti mokytoja Danutė Šeržentienė.


Ekumeninės pamaldos

Klaipėda. Sausio 23 dienos vakare Klaipėdos Kristaus Karaliaus parapijoje vyko ekumeninės pamaldos, kurių pagrindinė tema „Kristus - vienintelis Bažnyčios pamatas“ (Kor 3, 1-23). Skambant giesmei „Giedokim Viešpačiui, visos tautos“, skirtingų krikščioniškų bendruomenių atstovai įžengė į bažnyčią. Bendroms maldoms vadovavo Telšių vyskupas Jonas Boruta, SJ, dalyvavo net dvidešimt skirtingų krikščioniškų bendruomenių atstovų.


Pasilikite mano meilėje

Lazdijai. ,,Kryžiaus slėpinys… Kryžiaus kelias... Kryžių šalis – Tėvynė Lietuva… Kiek daug mums reiškia šie žodžiai, tai viso mūsų žemiško gyvenimo prasmė“- šia ištrauka iš Birutės Žemaitytės parengtos knygos ,,Su Kryžiumi per Europą“ pradėjome renginį.

Lazdijų parapijos pastoracinės tarybos spaudos sekcija, klebonas kun. Rimantas Baltrušaitis ir šios knygos platintoja bei Kryžiaus kelio dalyvė Lietuvoje Aldona Valiukevičienė pakvietė seserį vienuolę B.Žemaitytę atvykti į Lazdijus ir visus norinčiuosius supažindinti su Kryžiaus kelio istorija, taip pat plačiau pristatyti šią unikalią knygą lazdijiečiams. Kadangi tai buvo adventinio susikaupimo mėnuo, parengėme trumpą literatūrinę kompoziciją.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija