Atnaujintas 2005 sausio 28 d.
Nr.8
(1309)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Gundymas

Visa tai aš atiduosiu, jei parpuolęs pagarbinsi mane.

(Mk 1, 12-13)

SSRS teisių ir įsipareigojimų perėmėja Rusija, deja, iš SSRS perėmė ir imperinės politikos tęstinumą, tautinį genocidą, kagėbistinį aparatą bei jo veiklos metodus. Pats valstybės vadovas, buvęs tikras kagėbistas, pareiškęs, kad „buvusių čekistų nebūna“, tęsia imperinę politiką, Čečėnijoje vykdo nuožmiausią genocidą, trukdo iš „globos“ vaduotis buvusioms SSRS kolonijoms.

Atsikratyti sovietinės blogio imperijos valkties Rusijai nepavyko, šios valstybės elgesį civilizuotas pasaulis laiko nedemokratišku, negarbingu. Tolstanti nuo demokratijos diktatūros link Rusija labai norėtų sau garbę įgyti, todėl ieško (ir randa) progų pasauliui parodyti, kad ne tik blogais darbais ji praeityje pasižymėjo. Viena iš patogių progų yra pergalės prieš hitlerinę Vokietiją 60-mečio minėjimas Maskvoje, tarsi SSRS dėl sukelto Antrojo pasaulinio karo būtų mažiau kalta už Vokietiją. Į iškilmes pakviesti ne tik pasaulio didžiųjų valstybių, bet ir iš SSRS vergijos išsprūdusių mažųjų vadovai. Štai pastarųjų pagarbinimo Rusijai labiausiai reikia, nes, jei jau buvusios vergės pagarbins, vadinasi, ir vergijos našta nebuvo sunki, ir „tėvelio“ Stalino „globa“ nebuvo kraupi, o jo nuopelnai civilizuotam pasauliui svarbesni už jo teroristinių „išdykavimų“ žalą. Po pagarbinimo SSRS teisių perėmėja galės drąsiau „išdykauti“...

Pakviestiems Latvijos ir Estijos prezidentams už pagarbinimą jau siūlomi „saldainiukai“. Latvijos prezidentė, sutikusi dalyvauti iškilmėse, tikisi neatidėliotino sienų su Rusija patvirtinimo, Estijos prezidentui, kadangi Rusija „pamiršusi“, kad dar Gorbačiovui valdant SSRS Molotovo-Ribentropo paktą pripažino niekiniu, pažadėta jį anuliuoti. Koks absurdas: anuliavus niekinio sąmokslo anuliavimą, paktas būtų reanimuotas, taptų neniekiniu? Ne saldainiukas, o smirdukas! Lietuvos Prezidentas, be abejonės, taip pat susilauks kokių geros kaimynystės ar nenutraukiamo naftos tiekimo Mažeikiams pažadų. Bet juk Lietuvos Prezidentas sovietmečiu kaip JAV prezidento administracijos atstovas Maskvą lankė, tai kodėl turėtų atsisakyti tęsti keliones? Kad Rusija ne tik pažadų, bet ir rašytinių sutarčių niekad nesilaikė, nuo Ivano Rūsčiojo laikų jas laužė, iškilmių proga priminti būtų nepatogu, kaip dabar sakoma, – neetiška. Taigi per iškilmes buvusių SSRS vergių prezidentai turėtų pagarbiai išklausyti nepakeistos melodijos, nežymiai pakeistais žodžiais SSRS himną – nusilenkti šėtonui.

Pergalės minėjimas dar toli (gegužės 9-oji), todėl iš Maskvos galima sulaukti įvairių vilionių. Iš ten pasigirdo, kad iškilmių metu bus atidengtas paminklas šėtonui Stalinui arba Jaltos sąmokslo dalyviams Stalinui, Ruzveltui ir Čerčiliui drauge. Panašu, kad tai – „antis“, nes toks akibrokštas galėtų būti kliūtis daugelio valstybių vadovams vykti į iškilmes. Kai dėl šios kliūties pasirodys protestų, Rusijai nieko nereiškia šio ketinimo atsisakyti ar paneigti jį buvus, o sumanytą kliūtį „pašalinti“ (paminklą pastatyti ir jį iškilmingai atidengti galima ir vėliau).

Rusija viešai Lietuvos okupacijos nepripažįsta, už ją neatsiprašė, žalos neatlygina. Kol Rusija tęsia imperinę politiką, pasidavimas gundymui prilygtų tokios politikos pateisinimui, jos skatinimui, išniekinimui komunistinio genocido aukų, kurių buvo daugiau nei Antrojo pasaulinio karo aukų. Pagarbinti šėtoną, kad ir kaip gundytų jo palikuonys ir parankiniai kipšai svetur ir Lietuvoje, nevalia.

Algimantas ZOLUBAS

Vilnius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija