Atnaujintas 2005 sausio 28 d.
Nr.8
(1309)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Vis pasirengęs dirbti Bažnyčios
ir tautos labui

Popietės Kardinolo
V.Sladkevičiaus muziejuje
metu (iš kairės):
mons. Alfonsas Svarinskas,
kun. Robertas Grigas
ir sovietinių lagerių kalinys
Liudvikas Simutis
Ričardo ŠAKNIO nuotrauka

Kai sekmadienį Kauno tikintieji rinkosi į Arkikatedrą, jie išgirdo seniai čia girdėtą mons. Alfonso Svarinsko balsą. Monsinjoras kartu su jį pakvietusiu arkivyskupu Sigitu Tamkevičiumi ir kitais kunigais koncelebravo šv. Mišias, skaitė Šventąjį Raštą, sakė pamokslą. Mat šiomis dienomis mons. A. Svarinskas, neseniai atšventęs kunigystės 50-metį (o Kunigystės sakramentą A. Svarinskas priėmė stalinistiniame lageryje iš kartu su juo įkalinto garbingos atminties vyskupo P. Ramanausko rankų), mini savo gyvenimo 80-metį. Monsinjoras išties sakė pamokslą, o ne dabar įprastą homiliją, nes, išreikšdamas savo susirūpinimą dvasine tautos padėtimi, pasakė daug nurodymų ir pamokymų, kaip turėtų elgtis sąmoningas katalikas.


Kovokime gerą kovą...

Praėjusį sekmadienį Kauno Arkikatedroje Bazilikoje mons. Alfonsas SVARINSKAS aukojo padėkos šv. Mišias savo kunigystės pusės amžiaus sukakties ir aštuoniasdešimties gyvenimo metų jubiliejaus proga. Šv. Mišių metu garbusis jubiliatas pasakė pamokslą, kurio mintis pateikiame mūsų skaitytojams.


Lietuvos Vyskupų Konferencijos posėdyje

Sausio 19 dieną Vilniuje vykusiame Lietuvos Vyskupų Konferencijos (LKV) plenariniame posėdyje dalyvavo visi Lietuvos vyskupai ordinarai ir augziliarai, išskyrus užsienyje esantį Šiaulių vyskupą Eugenijų Bartulį. Kartu su Lietuvos vyskupais posėdžiavo apaštališkasis nuncijus arkivyskupas Peteris Stephanas Zurbriggenas ir nunciatūros patarėjas mons. Charles Balvo.


„Alfa“ kursai atnaujino tikėjimo pagrindų žinias

Šiemet kaišiadoriškių dėmesį patraukė neįprasti skelbimai vietinėje spaudoje, prie Katedros, klebonijos ir kitur, kviečiantys į vienuolikos savaičių „Alfa“ kursus. Buvo kviečiami žmonės, kurie nori daugiau sužinoti apie krikščionybę, kurie krikščionimis tapo ir bažnyčią pradėjo lankyti palyginti neseniai arba kurie nori atnaujinti tikėjimo pagrindų žinias.


Ateiti pas Jėzų ir priimti Jo palaiminimus

Viename Katalikų Bažnyčios katekizmo skirsnyje (apie Kristaus garsiuosius palaiminimus, kurie bus skaitomi šį sekmadienį bažnyčiose) yra reikšminga pastaba, primenanti, jog dar Abraomo laikais (apie 2000 m. prieš Kristų) išrinktoji izraelitų tauta buvo gavusi iš Viešpaties Dievo pažadus, kurie, nors daugiausia apėmė žydų žemiškojo gyvenimo reikalus, turėjo sąsajų su Išganytojo palaiminimų pažadais.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija