Atnaujintas 2005 vasario 2 d.
Nr.9
(1310)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Muzikos mokyklos šventė

Praeitų metų pabaigoje muzikos mokytojai, mokiniai, muzikos gerbėjai rinkosi į Radviliškio bažnyčią, kur buvo aukojamos šv. Mišios už šio miesto kultūros židinio – muzikos mokyklos 40-metį. Šv.Mišias aukojo klebonas kun. Gintaras Jonikas. Čia susirinkusiųjų širdyse aidėjo M.K.Čiurlionio žodžiai, jog muzika – tai Dievo pasiuntinys, atsiųstas judinti švelniausias ir geriausias mūsų sielos stygas, raminti širdis, suvargusias gyvenimo rūpesčiuose, guiti iš jų melus, nedorybes, pavydus, neapykantas.

Šio gražaus jubiliejaus proga į Radviliškį iš visų Lietuvos kampelių sugužėjo ne tik buvę auklėtiniai, pedagogai ir svečiai, nepabūgę ilgos kelionės atvyko ir kolegos iš Latvijos bei Estijos.

Pirmasis direktorius dirba Kaune

Radviliškio kultūros centro fojė susirinkusieji turėjo progos apžiūrėti stendus, kuriuose atsispindėjo mokyklos muzikinio gyvenimo akimirkos nuo pat jos įkūrimo. Tylos minute pagerbę Amžinybėn iškeliavusius mokinius ir mokytojus, vėliau visi klausėsi nuostabaus koncerto.

Radviliškio muzikos mokyklos direktorė Laimutė Steponavičienė, kuri gausiam kolektyvui pradėjo vadovauti tik šiais metais, teigia, jog kasmet mokyklos pedagogų gretos pagausėja naujais specialistais. Mokykla išplėtė savo veiklą ir atidarė klases Baisogaloje, Šeduvoje, Šiaulėnuose.

Mokyklai, kuri įkurta 1964 m. spalio 1 d., tuomet pradėjo vadovauti Pranas Butkus. Pirmasis direktorius jau dešimtmetį gyvena Kaune ir tęsia muzikinę veiklą. P.Butkus, įžengęs į aštuntą dešimtį, vadovauja Lietuvos invalidų draugijos Kauno miesto skyriaus neįgaliųjų moterų ansambliui „Santaka“. Moterys smagiai traukia savo vadovo sukurtas dainas. Radviliškiečiai didžiuojasi, kad kompozitorius P.Butkus yra apdovanotas Lietuvos šaulių sąjungos II premijos diplomu už sukurtą himną. Jis yra parašęs 108 kūrinius. Dabar šis neišsenkančios energijos muzikas profesionalas, puikiai grojantis 11 muzikos instrumentų, – neįkainojama dovana neįgaliųjų moterų ansambliui.

Mokyklą garsina mokiniai

Muzikos mokyklos direktorė džiaugiasi, kad laikui bėgant gausėja mokyklos parengtų auklėtinių. Kai kurie iš jų tęsia muzikos studijas ir sugrįžta į savo mokyklą dirbti pedagogais. Šiandien mokykloje dėstomos šios specialybės: fortepijono, smuiko, akordeono, liaudies instrumentų – kanklių, birbynės; pučiamųjų instrumentų - klarneto, saksofono, triūbos. Mokykloje gausu meninių kolektyvų: yra jaunučių ir jaunių chorai (vad. I.Petrauskienė), kaimo kapela (vad. J.Radinskas), liaudies instrumentų ansamblis (vad.V.Masiulis), akordeonistų orkestras (vad. V.Bulzgis), styginių instrumentų ansamblis (vad. N.Kukevičienė), keturi vokaliniai ansambliai (vadovai I.Petrauskienė, E.Zakarkaitė, Z.Zakienė ir R.Apšegienė).

Mokyklos pedagogų parengti auklėtiniai dalyvauja tarptautiniuose ir respublikiniuose jaunųjų atlikėjų konkursuose, respublikinėse ir pasaulio dainų šventėse, rajoninėse dainų šventėse. Šios mokyklos moksleiviai dažnai koncertuoja įvairiuose renginiuose miesto visuomenei. Mokyklos pedagogai buriasi į meno kolektyvus.

Džiaugiasi pasiekimais

Šiaulių apskrities sekretorius Vytautas Simelis, pasveikinęs muzikos mokyklos kolektyvą, įteikė padėkos raštus labiausiai nusipelniusiems mokytojams: Z.Zakienei, V.Bulzgiui, I.Petrauskienei, V.Silickai, V.Masiuliui, K.Pakštui. Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktorius A.Stavginskas, palinkėjęs pedagogams sėkmės ugdant jaunąją kartą, perdavė mero padėkos raštus mokytojams J.Petrauskienei, A.Minciuvienei, J.Radinskui. Daug gražių sveikinimo žodžių ir muzikinių kūrinių savo mokytojams, kolegoms, draugams skyrė radviliškiečiai ir atvykę svečiai. Nepabūgę ilgos kelionės, atvyko kolegos iš Latvijos bei Estijos. Svečiai, prabilę lietuviškai, pasigyrė, kad latviai greitai švęs savo mokyklos 60-metį. Švietimo skyriaus pavaduotojas V.Jakavičius ir vyr.specialistė J.Kvedarienė pasidžiaugė muzikos mokyklos laimėjimais rajone, šalyje ir už jos ribų, linkėjo visiems siekti kūrybinių aukštumų. Ta proga Švietimo skyriaus padėkos raštai įteikti L.Steponavičienei, N.Kukevičienei, D.Sabulienei, R.Apšegienei, E.Zakarkaitei, A.Šakėnienei, L.Briedienei, O.Šalkauskienei.

Sėkminga mokytojo metodininko V.Bulzgio pedagoginė veikla. Jo ugdytiniai yra laimėję respublikiniuose konkursuose, visada džiugina jo vadovaujamo orkestro pasirodymai. V.Bulzgys pedagoginį darbą dirba 31-erius metus. Mokytojas metodininkas akordeonu mokė groti per 80 mokinių, iš kurių muziko kelią pasirinko penkiolika auklėtinių. V.Bulzgys teigia, kad malonu su savo mokiniais susitikti, pasidalyti patirtimi, pasikeisti natomis. Jo mokinys Linas Onaitis dirba Radviliškio muzikos mokykloje, drauge su savo mokytoju koncertuoja.

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Radviliškis

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija