Atnaujintas 2005 vasario 2 d.
Nr.9
(1310)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Laimingiausias tas žmogus, kuris hobį paverčia darbu

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Jūratė Mišinienė

Kai prieš dvi dešimtis metų sostinėje sėkmingai buvo užvertos aukštosios mokyklos durys, Jūratė Mišinienė daugiau nesitikėjo kibti į jokius mokslus. Po metų ji sumanė neakivaizdžiai studijuoti istoriją Vilniaus pedagoginiame universitete. Moteris net nepastebėjo, kaip troškimas mokytis atvedė ją į Vytauto Didžiojo universitetą, kur sėkmingai užbaigė edukologijos magistrantūros studijas. Prieš porą metų, smalsumo vedama, baigė Kauno buitinių paslaugų ir verslo mokyklą, kur sėmėsi floristikos - gėlių pardavėjos žinių.


Viltis primena gyvenimo stebuklą

Aldona Grigaravičienė

„Rašyti – tai nešti kitų uždėtą naštą“, - teigia mokytoja Aldona Grigaravičienė, gyvenanti Utenoje, praeitų metų pabaigoje išleidusi dešimtąją savo kūrybos knygą „Būk paukščiui lizdu“. Anot poetės, jos senelis buvo garsus apylinkės eiliuotojas. Mama tėčiui rašė meilės laiškus, kurie taip pat visi eiliuoti. Dėdė visus nutikimus sueiliuodavo į humoristines „poemas“. Tačiau jų kūrybos neliko. Siūlome skaitytojams mokytojos Aldonos GRIGARAVIČIENĖS ir kunigo Andriaus ŠUKIO pašnekesį.


Vienas iš daugelio...

Žurnalistas Algimantas
Balčiūnas prie savo
įspūdingų kelionių nuotraukų

Ilga ir sudėtinga spaudos darbuotojų profesijos atsiradimo istorija Lietuvoje. Carinei Rusijai uždraudus lietuvišką spaudą - knygas, laikraščius, maldaknyges ir kitą literatūrą - iškilo būtinybė kažkam ryžtis rašyti korespondencijas, vaizdelius, apysakas. Šitokio darbo galėjo imtis tik gerai išprusęs, išsilavinęs žmogus. Lietuvoje tokių atsirado kelios dešimtys: gydytojų, teisininkų, inžinierių, mokytojų. Jie ėmėsi nelengvos žurnalisto misijos. Tiesa, Lietuvoje žurnalisto vardu tuomet, spaudos draudimo metu, niekas nesivadino ir nesigarsino, nes carinė žvalgyba būtų greitai visus žurnalistus išaiškinusi ir suėmusi. Visi straipsnių autoriai turėjo slapyvardžius. Tik po daugelio metų buvo galima sužinoti, kas po slapyvardžiu slepiasi tikrąja pavarde.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija