Atnaujintas 2005 vasario 4 d.
Nr.10
(1311)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Mylėjęs Dievą ir Tėvynę

Kun. Pranas Gavėnas, SDB

Prie Viešpaties altoriaus atsistosiu,
Į jį ištiesiu prašančias rankas…
Už savo laimės kelią jam dėkosiu,
Atnešiu savo dovanas menkas.
                                      Pranas Gavėnas

Vasario 7 dieną sukanka penkeri metai, kai nutrūko žemiška kelionė kunigui saleziečiui, žymiam publicistui, rašytojui, „Saleziečių žinių“ redaktoriui, Alytaus miesto garbės piliečiui Pranui Gavėnui. Minėdami garbingo kunigo penktąsias mirties metines, prisiminkime jo gyvenimą, prasmingą nueitą kelią, jo didelius darbus, vykdytus su didele meile Bažnyčiai, tėvynei, žmogui, jo nuopelnus.


Liko gyvas tikinčiųjų širdyje

Laidotuvių šv. Mišios
buvo iškilmingos
ir prasmingos

Sausio 15 dieną į Hudsono miestelį (JAV) rinkosi minios žmonių. Jų tikslas buvo pasiekti Šv. Mykolo bažnyčią ir atsisveikinti su kilnia asmenybe – kun. Vincu Valkavičiumi.

Į laidotuves susirinko kun. Valkavičiaus šeima – brolis Adomas ir jo dukros su savo šeimomis. Pilnutėlėje bažnyčioje buvo maždaug 40 kunigų, o tarp jų buvo matyti prel. Kontautas, kun. Simeonas Saulėnas, kun. Albinas Janiūnas, Broktono Šv. Kazimiero parapijos kelbonas kun. Jonas Prusaitis ir Bostono Šv. Petro parapijos klebonas kun. Steponas Žukas. Buvo daug seserų iš įvairių vienuolijų, tarp jų ir Švč. M.Marijos Nekaltojo Prasidėjimo seserys iš Putnamo. Buvo daug bičiulių bei kolegų, bet turbūt didžiausia dalis liūdinčiųjų buvo iš Šv. Jurgio lietuvių parapijos, kurią Bostono arkivyskupija uždarė 2004 metų rugpjūčio mėnesį. Iš Norvudo atvažiavo visas autobusas buvusių parapijiečių.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija