Atnaujintas 2005 vasario 4 d.
Nr.10
(1311)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Moksleivių giesmės - gražiausia dovana

Salėje su visais žiūrovais
jaunųjų giesmininkų
pasirodymu gėrėjosi
vyskupas Rimantas
Norvila ir prelatas
Vytautas Gustaitis

Vilkaviškis. Paskutinį sausio sekmadienį Vilkaviškyje surengtas dekanato moksleivių giesmių konkurso „Cantate Domino canticum novum“(„Giedokime Viešpačiui naują giesmę“) laureatų koncertas. Jį savo dalyvavimu pagerbė ir prieš tai šv. Mišias Katedroje aukojo Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila.

Ganytojas šv. Mišiose kvietė melstis už giesmininkus, pamoksle kalbėjo apie tai, ką reiškia artimą žmogų nudžiuginti dovana, kaip svarbu ir gera, kada ji dovanojama su meile ir tam tikru nusiteikimu. Lygiai taip ir jaunųjų giesmininkų giesmės, sklindančios iš jaunų širdžių, yra nuostabiausia šlovinimo dovana Viešpačiui.


Augimas malonėje, kurios
vaisius – vienybė

Šiauliai. Pirmaisiais amžiais po Kristaus krikščionys pasižymėjo vieningumu ir tarpusavio meile, būdavusia ženklu kitiems, kurie sakydavo: „Tai prisikėlusio Kristaus mokiniai“. Jėzaus sekėjų vienybė darė juos ypatingus, stiprius. Argi šitiek persekiojimų būtų atlaikiusi susiskaldžiusi bendruomenė, susiskaldžiusi Bažnyčia? Vienybė ir tarpusavio meilė buvo ženklai, padedantys atpažinti krikščionis. Kaip pasaulis atpažįsta krikščionis dabar, kai patys krikščionys tarpusavyje kalbėdamiesi sako: „Mano, jūsų, jų Bažnyčia“? Kuo jie skiriasi nuo pykčio kupinų pasaulio vaikų, jei patys neranda taikos tarpusavyje?


Pasveikino kleboną su kunigystės
60-mečiu

ROZALIMAS. Sausio 16-ąją, sekmadienį, Švč.M.Marijos Vardo bažnyčioje šv.Mišias aukojo ilgametis klebonas kun. Anicetas Kisielius. Tik šįkart proga buvusi ypatinga – jis šventė kunigystės 60-metį. Po šv.Mišių parapijiečiams klebonas priminė, kaip 1945 m. sausio 14 d. jį ir dar devynis bendrakursius Kauno Arkikatedroje kunigu įšventino vyskupas Kazimieras Paltarokas. O Rozalime, kurį kun. A.Kisielius vadina kurortiniu miesteliu, klebonas dirba nuo 1966 metų.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija