Atnaujintas 2005 vasario 4 d.
Nr.10
(1311)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Vilkaviškio dekanate

Moksleivių giesmės - gražiausia dovana

Gieda Alvito pagrindinės
mokyklos 1- 4 klasių
mokinių ansamblis

Salėje su visais žiūrovais
jaunųjų giesmininkų
pasirodymu gėrėjosi
vyskupas Rimantas
Norvila ir prelatas
Vytautas Gustaitis

Konkurso siela – Vilkaviškio
dekanas prel.Vytautas
Gustaitis sveikina Žaliosios
V. Žemaičio pagrindinės
mokyklos giesmininkus

Vilkaviškis. Paskutinį sausio sekmadienį Vilkaviškyje surengtas dekanato moksleivių giesmių konkurso „Cantate Domino canticum novum“(„Giedokime Viešpačiui naują giesmę“) laureatų koncertas. Jį savo dalyvavimu pagerbė ir prieš tai šv. Mišias Katedroje aukojo Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila.

Ganytojas šv. Mišiose kvietė melstis už giesmininkus, pamoksle kalbėjo apie tai, ką reiškia artimą žmogų nudžiuginti dovana, kaip svarbu ir gera, kada ji dovanojama su meile ir tam tikru nusiteikimu. Lygiai taip ir jaunųjų giesmininkų giesmės, sklindančios iš jaunų širdžių, yra nuostabiausia šlovinimo dovana Viešpačiui. Vėliau, koncerto dalyvius bei žiūrovus pasveikindamas salėje, ganytojas pasidžiaugė, jog geras nusiteikimas, pabuvimas kartu suvienija žmones geriems darbams, siekiams, o kiekvienas, patyręs Dievo artumą, savaip praturtėja gėriu arba pasiryžimu jo siekti, jį skleisti. Ganytojui renginys paliko šviesų įspūdį. Koncerte išbuvo iki paskutinio akordo gėrėdamasis visais atlikėjais, domėjosi, iš kurių jie mokyklų, fotografavo. Beje, koncerto fragmentai turėtų būti rodomi per Marijampolės televizijos katalikišką valandėlę.

Vilkaviškio dekanato giesmių konkursas „Cantate Domino canticum novum“ yra tradicinis, rengiamas kas dveji metai. Pirmasis turas vyko gruodžio mėnesį zonose. Šeštą kartą surengtame konkurse dalyvavo beveik pusketvirto šimto įvairiaus amžiaus moksleivių iš daugumos rajono mokyklų. Į laureatų koncertą atrinkti ir pasirodė 34 atlikėjai: solistai, duetai, ansambliai, chorai. Ypač daug tarp atlikėjų buvo žemesniųjų klasių mokinių, vienas šešiamečių mergaičių duetas iš Vilkaviškio lopšelio- darželio „Buratinas“. Pabaigoje jau bepradedančius pavargti žiūrovus išjudino baltais apsiaustėliais pasipuošę Kybartų parapijos jaunieji choristai, kurie skambiai giedojo ir šv.Mišiose. Gražu, kad šiame koncerte savo gebėjimus atskleisti turėjo galimybę ir tie atlikėjai, kurie rečiau arba pirmąkart užlipo į sceną, iš nuošalesnių kaimo nedidelių mokyklų, kaip antai Pašeimenių, Alksnėnų, Žaliosios, Pajevonio ir kt.

Giesmininkus nuoširdžiai palaikė parapijos salėje gausiai susirinkę suaugusieji: tėveliai, seneliai, mokytojai, parapijos žmonės. Šio konkurso iniciatorius, organizatorius ir vertinimo komisijos pirmininkas Vilkaviškio dekanas, prelatas Vytautas Gustaitis padėkojo mokytojams, kurie repetuodami pasistengė, kad jaunieji giedotojai pajustų giesmės grožį ir koncerto metu suspindėtų jų talentas - šlovinti Viešpatį. Pasidžiaugė ta širdžių bendryste, kuri atsirado ir sutvirtėjo visiems kartu besiruošiant konkursui. Jis kiekvienam dalyviui parūpino po šokolado plytelę, įteikė laureatų diplomus, padėkos raštus, mokytojams – ir po Šventojo Rašto knygą. Kad šventė svarbi ir tėveliams, liudijo ne tik jų dalyvavimas, plojimai, bet ir gražiai išpuošti giesmininkai, ypač mažieji.

Birutė NENĖNIENĖ

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija