Atnaujintas 2005 vasario 4 d.
Nr.10
(1311)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Tolerancija

Tolerancija – tai pakantumas oponento nuomonei ar įsitikinimui. Kalbėdami, diskutuodami kiekvienas turime savo požiūrį į ginčo objektą. Tai natūralu: ginčo dalyvių patirtis ir suvokimas tuo ar kitu klausimu gali būti nevienodi, todėl ir interpretacijos bei išvados nesutampa. Kad ginčas neperaugtų į susierzinimą, neapykantą, reikalinga tolerancija, pastangos nuomonėms suderinti ar bent priartinti.


Būkime uolesni katalikai

Kai aplink apsidairome, darosi liūdna: kiek daug badaujančių, apiplyšusių vaikų, seneliai dejuoja, kad nesulaukia vaikų ir vaikaičių dėmesio. Bet ir mes bent geru žodžiu, šiltesniu drabužiu, duonos rieke galime juos pradžiuginti.

Daug yra ištvirkaujančio jaunimo, ir ne tik jauni žmonės šitaip gyvena. Daugelis galvoja, kad susidėjus gyventi vyrui ir moteriai anokia čia nuodėmė. Kunigai bažnyčioje tikintiesiems turėtų paaiškinti, kad tie, kurie gyvena be moterystės sakramento, negali priimti Švenčiausiojo. Sunku pasakyti, ar žmonės iš nežinojimo eina prie Viešpaties stalo, ar mano šitaip Dievą apgausią.


Geltonieji autobusiukai, mokykla ir dar kai kas

Gerai, kad daugėja geltonųjų autobusiukų ir mokiniams nereikia pėsčiomis į mokyklą eiti kilometrą du ar net daugiau. Gal būtų geriau, jei vaikai iš tolesnių vietovių gyventų mokyklų bendrabučiuose. Tada atsirastų darbo vietų, geresnis būtų dorinis ugdymas. Į mokyklą tada vaikai važiuotų tik savaitės pradžioje ir pabaigoje grįžtų į namus. Kam patogu, gali su moksleivių pažymėjimais važinėti kasdien - už tokius mokinius sumokėtų valstybė.


Nuolat keistis, nuolat pradėti iš naujo

Žmogus – nuostabą keliantis kūrinys. Sąmoningai ar nesąmoningai kiekvienas norėtume būti vertinamas, branginamas, gerbiamas ir suprastas. Kartais norėtume sulaukti užuojautos ir padrąsinimo. Norėtume, kad mus priimtų tokius, kokie esame: su klaidomis ir silpnybėmis, nes žinome, kad ne visada pajėgiame būti tobuli. Kito žmogaus šilumos mums reikia kaip oro ir tiesiog dabar…

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija